7 dagen, 8.00-20.00 uur 088-8338888
088-8338888Gratis en vrijblijvende intake 7 dagen per week 8.00-20.00 uur

Blog

Procederen; hoe gaat dit in zijn werk en waar moet je op letten? 2023-01-31

In het dagelijks leven komt iedereen wel eens in een conflict. Meestal gaat het om kleine belangen en is een oplossing snel gevonden. Het kan echter ook zo zijn dat je er samen met je tegenpartij echt niet uitkomt en de weg naar de rechter onvermijdelijk is. Je gaat dan het traject van het procederen in. Maar wat komt hier nou allemaal bij kijken en waar moet je rekening mee houden?

Surseance van betaling aanvragen? Zo doet u dat! 2023-01-19

Veel bedrijven hebben het financieel zwaar. De coronacrisis laat haar sporen na, de energiekosten zijn hoger dan normaal en grondstoffen en andere producten worden door de inflatie ook alleen maar duurder. Steeds meer bedrijven dreigen failliet te gaan. Gelukkig is er voor bedrijven de mogelijkheid tot surseance van betaling. Wat is surseance van betaling? Maak ik aanspraak op de surseance van betaling? Hoe verloopt een surseance? Lees dan snel verder.

Geschil met uw energieleverancier? Dit kunt u doen! 2023-01-03

De gas- en energieprijzen zitten op een recordhoogte. Zowel particulieren als zakelijke gebruikers van gas en/of energie hebben last van de prijsstijgingen. Een bekend voorbeeld hiervan is dat veel ondernemers hun productie moeten verlagen om rendabel te kunnen blijven.

Ik kan mijn energierekening niet betalen. Wat zijn mijn rechten en plichten? 2022-12-21

De prijzen voor (zakelijke) energie en gas rijzen de pan uit. Veel consumenten en ondernemers hebben last van de verhoogde prijzen en komen in de financiële problemen. Gelukkig zijn er mogelijkheden om uw lasten te verlichten, door het aanvragen van een betalingsregeling of deelname aan schuldhulpverlening. Daarnaast mag u niet zomaar worden afgesloten van uw gas en energie. Wij zetten voor u op een rij wat uw rechten en plichten zijn bij problemen met betaling van zakelijke energie.

Uw bedrijf (deels) stilgelegd door de stijgende gas- en energieprijzen? Houd dan uw bandbreedte in de gaten! 2022-12-06

Er is geen bedrijf dat geen last ervaart van de stijgende gas- en energieprijzen. De stijgingen hebben er zelfs voor gezorgd dat steeds meer ondernemers hun productie moeten verkleinen om rendabel te blijven. Gevolg hiervan is dat veel ondernemers onder de bandbreedte uitkomen van hun zakelijke energie en/of gas met bijvoorbeeld als gevolg dat zij hoge boetes moeten betalen aan hun energieleveranciers.

In bezwaar gaan tegen een beslissing van de overheid; hoe doe je dit? 2022-11-29

Men heeft in zijn dagelijks leven constant te maken met beslissingen van de overheid. Het kan dan ook zomaar voorkomen dat je het niet eens bent met een dergelijke beslissing van een overheidsinstantie, zoals van de gemeente, een toezichthouder of zelfs de centrale overheid. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat je een vergunning hebt aangevraagd en deze wordt afgewezen door de gemeente. In deze blog zal worden uitgelegd hoe een bezwaarprocedure verloopt en welke punten belangrijk zijn om te weten.

Fout van de curator in faillissement? Zo stelt u de curator aansprakelijk! 2022-11-09

Als een bedrijf failliet is verklaard, wordt er een curator toegewezen die ervoor zorgt dat er zo veel mogelijk geld in de boedel van de gefailleerde terechtkomt en verdeelt dit vervolgens over de schuldeisers. Een faillissement afwikkelen is vaak erg ingewikkeld en fouten van de curator komen voor. Bent u als schuldeiser benadeeld door een fout van de curator? Dan kunt u de curator aansprakelijk stellen. Wij vertellen u in deze blogpost hoe u dat kan doen.

Je aannemer aansprakelijk stellen: in 3 stappen gebeurd 2022-10-25

Een jaar na de verbouwing van je huis kom je erachter dat je dak lekt. Uit nader onderzoek blijkt dat de aannemer het dak slecht heeft aangelegd, waardoor jij nu met grote waterschade zit. Wat nu?

Schuldsanering: wat is het en hoe vraag ik het aan? 2022-10-13

De schuldsanering (ook wel WSNP genoemd: Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) is een driejarig traject (soms vijfjarig) voor natuurlijke personen met schulden die zij niet meer kunnen betalen en bij wie eerdere vormen van schuldhulpverlening niet hebben gewerkt. Na dit traject kunt u met een schone lei deelnemen aan de maatschappij. Kom ik in aanmerking voor schuldsanering? Hoe verloopt de schuldsanering? Hoe eindigt de schuldsanering? Wij vertellen er u in deze blogpost meer over.

Een faillissement aanvragen? Hoe werkt dat en wat zijn de gevolgen? 2022-09-28

De stijgende grondstofprijzen, torenhoge energierekeningen, inflatie, schulden door Corona, veel bedrijven zullen helaas in de komende tijd faillissement moeten aanvragen of hebben schuldeisers die voor het bedrijf faillissement aanvragen. Hoe vraag ik faillissement aan? Wat is vereist voor een faillissement? Wat zijn de gevolgen van een faillissement? Zijn er alternatieven voor een faillissement?

Mijn werkgever betaalt mijn salaris niet uit. Wat zijn mijn rechten? 2022-09-13

Veel bedrijven verkeren in zwaar weer door de coronacrisis en door de hoge energie- en grondstofkosten. Gevolg hiervan is dat bedrijven soms nalaten hun werknemers loon te betalen. Gelukkig biedt de wet mogelijkheden. Wat zijn mijn rechten als ik niet word uitbetaald? Is uw werkgever failliet verklaard? Dan is de situatie weer anders. Hier zal ook op in worden gegaan.

Het intellectueel eigendomsrecht: wat is dit nou precies? 2022-08-30

Wanneer je een bepaald werk ontdekt, ontwerpt, schrijft of ontwikkelt, kan het zo zijn dat je deze wilt beschermen. Je wil dan bijvoorbeeld niet dat iemand jouw werk namaakt of gebruikt zonder jouw toestemming. Hiervoor biedt het intellectueel eigendomsrecht de oplossing. Het is ook mogelijk om een octrooi op je werk te vestigen. In deze blog zullen verschillende aspecten van het intellectueel eigendom worden besproken.

Arbitrage: wat is dit en wat komt erbij kijken? 2022-08-18

Bij de meeste grote geschillen denkt men vaak alleen aan een oplossing via een procedure bij de rechter. Er is echter soms ook een andere weg, namelijk de weg van de arbitrage. Dit is een methode om je conflict op te lossen zonder hierbij de hulp in te schakelen van een rechter. Het zijn dan namelijk deskundigen uit een bepaalde branche, de arbiters, die uitspraak doen over het geschil in kwestie.

Je werkgever aansprakelijk stellen: hoe gaat dit in zijn werk? 2022-08-02

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij je werkgever aansprakelijk wil stellen. Denk bijvoorbeeld aan een ongeluk op de werkvloer waardoor je gewond bent geraakt. Je staat als werknemer in de verhouding werkgever-werknemer dan absoluut niet machteloos. We zullen in deze blog ingaan op verschillende situaties waarbij je je werkgever (succesvol) aansprakelijk kan stellen en hoe dit in zijn werk gaat.

Iemand gestruikeld over de laadkabel van uw elektrische auto? Dit zijn uw rechten en plichten! 2022-07-20

Steeds meer Nederlanders rijden in elektrische auto’s. Met ingang van 2030 zal de ‘gewone’ benzineauto niet eens meer worden verkocht. Niet vreemd dat in het straatbeeld dan ook steeds meer laadpalen in voortuinen staan. Dit zijn eigen laadpalen van de bewoners die zij kunnen gebruiken om hun auto op te laden. Dit klinkt erg mooi maar brengt op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht weer vraagstukken mee. Wat als u struikelt over de kabel van iemands laadpaal? Wat als iemand over uw laadkabel struikelt?

Iemand aansprakelijk stellen; hoe gaat dit in zijn werk? 2022-07-05

Het is natuurlijk erg vervelend als je schade lijdt door toedoen van iemand anders. Gelukkig biedt het recht hier een oplossing voor: de aansprakelijkheidsstelling. Hiermee houdt de ene partij een andere partij verantwoordelijk voor de geleden schade en als dit succesvol wordt gevonden, moet die andere partij de kosten van de schade vergoeden. Er komen veel elementen kijken bij een aansprakelijkheidstelling. In deze blog zal worden ingegaan op de belangrijkste aspecten.

Mijn BV is failliet; kiezen voor een doorstart? 2022-07-01

Als het tot het vervelende gevolg komt van faillissement van je onderneming, is het goed om te weten dat dit niet per se het einde van je bedrijf hoeft te betekenen. Er is namelijk wellicht de mogelijkheid tot een doorstart. Deze doorstart wordt geregeld door de curator die het faillissement afwikkelt en hierbij komt veel kijken. We zullen de belangrijkste vraagstukken op dit gebied voor je uiteenzetten.

Het contractenrecht; hoe zit dit recht in elkaar en wat moet je weten? 2022-06-07

Het contractenrecht, ook wel het overeenkomstenrecht, is een veelvoorkomend recht waarmee iedereen in zijn leven bewust dan wel onbewust te maken heeft. Dit recht speelt bij veel dagelijkse bezigheden een rol. Denk bijvoorbeeld aan de overeenkomst die je aangaat bij de koop van je boodschappen bij de supermarkt. Er is veel te vertellen over dit rechtsgebied, maar in deze blog zullen kort de belangrijkste punten worden benoemd.

Verborgen gebreken aan je koopwoning; hoe ga je hier als koper mee om? 2022-05-24

Het kan je zomaar overkomen: je koopt een huis in de veronderstelling dat deze tiptop in orde is, maar komt er na de koop van het huis achter dat er toch een gebrek aan kleeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verrotte muur of een lekkage. Het is goed om te weten dat je als koper dan niet met lege handen staat. In veel gevallen is het namelijk mogelijk de kosten van reparatie van de schade te verhalen op de verkoper. In deze blog zullen de verschillende rechten en mogelijkheden worden besproken.

Het maken van bezwaar: hoe zit dat nou en waar moet je op letten? 2022-05-11

Vele beslissingen die ons dagelijks leven beïnvloeden, worden genomen door bestuursorganen. Het is vervelend als je het met een bepaalde beslissing of voorgenomen handeling niet eens bent, bijvoorbeeld omdat deze beslissing voor jou nadelige rechtsgevolgen heeft.

Ruzie of onenigheid met je verzekeraar: hoe los je dit op? 2022-05-03

Het verzekeringsrecht is juridisch erg complex. Dit komt voornamelijk door de diverse toepasselijke rechtsbronnen; zowel de algemene civielrechtelijke wetsbepalingen kunnen van toepassing zijn, als de meer bijzondere wettelijke bepalingen of bepaalde polisvoorwaarden of -clausules. Ook zijn er vaak verschillende (botsende) belangen gemoeid bij een verzekeringsgeval. Het kan zomaar voorkomen dat je je niet kan vinden in het handelen of het oordeel van een verzekeringsmaatschappij, bijvoorbeeld omdat deze je schadeclaim weigert uit te keren. Wat kan je in dergelijke situaties dan het beste doen?

Nieuwe Wet kansspelen op afstand: wat is er veranderd en wat is jouw positie? 2022-04-12

Op 1 april 2021 is de nieuwe Wet kansspelen op afstand (de Koa) in werking getreden. Deze wet is een aanvulling op en wijziging van de reguliere Wet op de kansspelen. Centraal staat de betere bescherming van de speler, waaraan aan de hand van drie vernieuwingen getracht is tegemoet te komen. Online gokken is een activiteit die zeer populair is, zo ook in Nederland.

Mijn leverancier heeft ons vaste contract opengebroken: wat nu? 2022-03-28

Freek neemt al jaren zakelijke energie af voor zijn bedrijf van zijn leverancier, met wie hij een vast contract heeft. Tot zijn schrik zegt zijn leverancier dit contract voortijdig te beëindigen en hem niet meer te willen en kunnen voorzien van zakelijke energie: hij breekt het contract op. Wat kan Freek nu hiertegen doen?

Ruzie met de gemeente; wat is jouw positie en welke mogelijkheden zijn er? 2022-03-15

De gemeente is een partij waarmee iedereen in zijn dagelijks leven veel te maken heeft, vooral nu deze steeds meer uitvoerende functies krijgt. Zij kunnen vaak een helpende hand bieden bij zaken, maar kunnen echter ook als dwarsligger een rol spelen. Het is goed om te weten dat je tegenover de grote en ‘machtige’ gemeente wel een eigen rechtspositie hebt waaraan rechten worden toegekend. Maar wat zijn deze rechten en in welke situaties kan je deze uitoefenen? En welke mogelijkheden voor het oplossen van een conflict zijn er?

Voorkomen voor de politierechter: wat moet je weten als verdachte? 2022-03-01

Als je je hebt schuldig gemaakt aan een minder ernstige strafzaak, zoals diefstal of autokraak, kan het zomaar voorkomen dat je zaak wordt behandeld door een politierechter. Dit is een alleensprekende rechter. Het is natuurlijk voor niemand fijn om dit mee te maken en het is daarom ook belangrijk om te weten hoe een dergelijk proces verloopt en welke rechten je hebt. In deze blog zullen de belangrijkste punten worden besproken.

Duur van de partneralimentatie verkort van 12 naar 5 jaar; hoe zit het nou? 2022-02-14

Partneralimentatie geeft een recht op een bijdrage in het levensonderhoud na echtscheiding bij sterk verschillende inkomens van partners.Sinds 1 januari 2020 gelden er nieuwe regels voor de partneralimentatie. Deze regels wijken sterk af ten opzichte van de regels die er eerst waren. Het is dan ook goed om te weten voor jou als alimentatiegerechtigde of -plichtige wat de wijzingen inhouden en waar de uitzonderingen liggen. In deze blog zullen we de belangrijkste punten bespreken.

Ruzie over een concurrentiebeding in je arbeidscontract: wat kan je doen? 2022-01-20

Bijna in elk arbeidsovereenkomst is wel een concurrentiebeding opgenomen. Op grond van een dergelijk beding wordt een werknemer beperkt in zijn of haar mogelijkheden om bij het einde van de arbeidsrelatie voor de concurrent van de oud-werkgever te werken. Een concurrentiebeding heeft vaak een afschrikkende werking, terwijl niet iedereen weet dat je hier als werknemer tegen op kan komen. Maar hoe gaat dit dan precies in zijn werk? Wij zullen de belangrijkste punten voor je op een rijtje zetten.

Slachtoffer geworden van online shaming? Zo pak je de dader aan! 2021-12-29

Hoewel online shaming sinds 1 januari 2020 wettelijk verboden is, is het erg lastig om de anonieme daders hiervan te achterhalen waardoor deze vaak onbestraft blijven. Met ‘online shaming’ wordt bedoeld het plaatsen op het internet van seksueel getinte beelden van personen zonder dat zij hiermee hebben ingestemd. Het is voor de politie lastig om de daders te achterhalen aangezien hiervoor de data nodig is van sociale media platforms en deze platforms geven deze informatie vaak niet zomaar vrij.

Een boete ontvangen van het CJIB: hoe vecht ik deze aan? 2021-12-08

Te hard gereden op de snelweg en geflitst? Dan ontvang je een boete van het CJIB (het Centraal Justitieel Incassobureau). Deze instantie hoort bij het ministerie van Justitie en Veiligheid en zorgt ervoor dat boetes worden betaald en opgelegde straffen van de rechter worden uitgevoerd. Het krijgen van een boete is natuurlijk nooit leuk, maar al helemaal niet als je het er niet mee eens bent. In deze blog zal worden uitgelegd welke vervolgstappen je dan kan nemen.

Oneens met het advies van een bedrijfsarts; wat zijn je mogelijkheden? 2021-11-19

Het kan ons allemaal overkomen: je wordt ziek, overspannen of erger nog, je krijgt een burn-out.

Het onderling bieden tussen makelaars; wat mag wel en wat mag niet? 2021-10-25

Je hoort het tegenwoordig vaak langskomen: makelaars die onderling afspraken maken over de verkoop van bepaalde huizen. Dit is vervelend voor de kopers en verkopers van de huizen, aangezien zij zo worden benadeeld. Volgens ruim 10% van verschillende geïnterviewde makelaars en vastgoedhandelaren worden er afspraken gemaakt tussen makelaars om elkaar te helpen. Maar wat als je hier zelf slachtoffer van wordt? Valt er dan iets te ondernemen?

Mijn werkgever heeft een vaccinatieplicht ingesteld; is dit toegestaan? 2021-10-07

Ondertussen is het grootste deel van de Nederlandse bevolking gevaccineerd tegen het coronavirus. Er zijn echter mensen die om welke reden dan ook niet gevaccineerd willen worden. Dit is in Nederland aan iedereen om zelf te beslissen, maar wat als je werkgever je ineens wel verplicht om het vaccin te nemen? Ben je dan verplicht om dit bevel op te volgen?

Festival afgelast; kan ik mijn schade verhalen op de overheid? 2021-09-16

Zowel de fanatieke festivalgangers, als de evenementenbranche, zijn zwaar getroffen door de huidige coronamaatregelen. Het is begrijpelijk dat deze groepen gefrustreerd zijn. Vooral aangezien de toekomst er niet rooskleurig uitziet en er geen zekerheid is. Het is dan ook meer dan logisch dat je je benadeelt voelt en hier iets aan wil doen. In deze blog zal zowel de positie van de festivalganger, als de positie van een festivalorganisator worden besproken. Welke acties kunnen worden ondernomen? En is er een mogelijkheid om je schade vergoed te krijgen door de overheid?

Mislukte cosmetische ingreep: kan ik mijn plastisch chirurg aansprakelijk stellen? 2021-08-27

Het kan voor sommige mensen voelen als een droom die uitkomt: een cosmetische ingreep in een lichaamsdeel waar ze al jaren onzeker over zijn. In de meeste gevallen verloopt een dergelijke operatie zonder obstakels, maar het kan natuurlijk voorkomen dat de operatie niet goed lukt. Hierdoor kan je cosmetische schade hebben opgelopen, waarna je natuurlijk graag de plastische chirurg die jou heeft behandeld aansprakelijk zou willen stellen. In deze blog zal worden ingegaan op de soorten schade en de mogelijkheden die je hebt.

Wat zijn uw rechten bij een geannuleerde vliegreis door het coronavirus? 2021-08-03

Door het coronavirus worden veel vluchten naar het buitenland geannuleerd. Om te voorkomen dat reisorganisaties door de coronacrisis failliet gaan, krijgen reizigers vaak een tegoedbon aangeboden (‘voucher’) in plaats van restitutie van hun geld. Lees hier wat u mag verwachten als u een dergelijke voucher aangeboden krijgt en wat uw rechten zijn.

Huur in coronatijd: wat zijn de mogelijkheden voor jou als ondernemer? 2021-07-16

De coronacrisis brengt voor verschillende groepen in de samenleving nadelige gevolgen met zich mee. Een grote getroffen groep bestaat uit de ondernemers die een bedrijfspand huren voor de uitoefening van hun onderneming.

Annulering van mijn ticket wegens corona; hoe krijg ik mijn geld terug? 2021-07-06

Het klinkt je vast bekend in de oren; vliegtuigmaatschappijen die tickets annuleren vanwege de nog altijd heersende pandemie. Dit is een erg vervelend voorval waarmee vele Nederlanders te maken hebben gekregen. Vol enthousiasme boek je een vlucht om jezelf in deze tijden eens te verwennen, maar dan wordt er toch roet in het eten gegooid, en is het ook nog maar de vraag of je je geld terugkrijgt. In deze blog bespreken we jouw rechten en de mogelijke acties die je kunt ondernemen.

De loondoorbetalingsplicht ten tijde van het coronavirus: waar moet u als werkgever rekening mee houden? 2021-06-14

De loondoorbetalingsplicht verschilt naar type contract. Ten tijde van het coronavirus vraagt u zich als werkgever waarschijnlijk af hoe met deze doorbetalingsplicht moet worden om gegaan. Werknemers kunnen ziek worden doordat zij besmet raken met het coronavirus. Hierdoor zijn zij soms ook niet in staat om te werken. Lees in deze blog waar u rekening mee moet houden en of het klopt dat u het loon van uw werknemers moet doorbetalen.

Waar moet u als organisator van een evenement tijdens de coronacrisis rekening mee houden? 2021-06-01

Het coronavirus heeft grote impact op het Nederlands bedrijfsleven. Inmiddels zijn er al diverse evenementen afgelast en ondervinden veel bedrijven hinder van de gevolgen van de vergaande maatregelen van de Nederlandse overheid. Het is nog onzeker wanneer er wel weer (grootschalige) evenementen georganiseerd mogen gaan worden. Waar moet u als organisator van een evenement rekening houden? Wat zijn uw rechten en plichten? Als u verzekerd bent, kunt u schade mogelijk verhalen bij uw verzekeraar. Maar welke verzekering dekt deze schade en wat zijn de voorwaarden waaraan moet worden voldaan? Lees het in deze blog.

Het controleren van een thuiswerker tijdens het coronavirus: 5 voorwaarden 2021-05-10

Omwille van bepaalde coronamaatregelen werken veel werknemers soms thuis. Het is niet altijd inzichtelijk voor u als werkgever hoeveel werk er vanuit huis wordt gedaan. Er bestaan daarom systemen die werknemers thuis kunnen controleren. De vraag is echter of deze controle mag worden uitgevoerd en of dit de privacy van werknemers niet aantast. Lees in deze blog vijf voorwaarden waaronder controle is toegestaan.

Hoe los je een conflict met de Vereniging van Eigenaren (VvE) op? 2021-04-15

Ruzie met je buren is iets wat je absoluut wil vermijden. Soms ontstaan er echter problemen die men niet zonder hulp kan oplossen. Te denken valt ook aan een situatie waarin een eigenaar van een appartement in conflict komt te staan met de Vereniging van Eigenaren (VvE). Hoe zorg je er, zowel in als buiten de rechtszaal, voor dat dit opgelost wordt?

Wat kost een advocaat? 2021-03-30

Wanneer je een geschil hebt wat via de juridische weg opgelost moet worden, heb je doorgaans veel dingen aan je hoofd. Een van de dingen waar mensen zich vaak zorgen om maken is de rekening voor de gewerkte uren van de advocaat. Vaak heeft men van tevoren geen idee hoeveel er uiteindelijk betaald moet worden aan de advocaat. Lees daarom hier antwoord op de vraag: wat kost een advocaat en hoe kunnen die kosten worden beperkt?

Zo treed je op tegen een misleidende of vergelijkende reclame van een concurrent 2021-03-11

Stel, een concurrent maakt een reclame die de consument misleidt of die jouw bedrijf in een slecht daglicht zet. Dit kan een hoop schade voor jouw onderneming veroorzaken en daarom wil je dat adverteerder stopt met deze reclame. In deze blog bespreken we wanneer een reclame misleidend is en in welke gevallen vergelijkende advertenties onrechtmatig zijn. Ook lees je welke acties je kan nemen tegen concurrenten die dit soort reclames maken.

Second opinion door een advocaat 2021-02-18

Stel je hebt een advocaat in de arm genomen, maar je twijfelt over zijn werkzaamheden of het advies dat hij geeft. Het kan dan, hoewel het misschien wat gek voelt, een goede optie zijn om een andere advocaat met een frisse blik naar de zaak te laten kijken. Zeker als de belangen groot zijn.

Alles over de franchiseovereenkomst en conflicten met een franchisegever 2021-01-28

Je realiseert het misschien niet altijd, maar ze zitten overal: franchises. Een franchise is een aantrekkelijke manier voor ondernemers om een eigen bedrijf te voeren, met behulp van de ervaring en expertise van de franchisegever. De franchiseovereenkomst vormt de basis voor deze samenwerking. Wat staat er allemaal in zo’n overeenkomst en wat kan men doen bij een conflict tussen de franchisegever en franchisenemer over bijvoorbeeld ontbinding?

Gezinshereniging: Wanneer kan ik een familielid naar Nederland halen? 2021-01-05

Het is mogelijk om een familielid naar Nederland te halen en voor hem of haar een verblijfsvergunning aan te vragen als je Nederlander bent of zelf een verblijfsvergunning hebt. Hier zijn echter wel wat voorwaarden aan verbonden, die afhangen van welk familielid je over wilt laten komen. In deze blog lees je wat deze voorwaarden zijn en hoe het proces in zijn werk gaat.

Wat je kunt doen nadat je bent opgelicht op Marktplaats 2020-12-21

Marktplaats is een plek waar mensen voor weinig geld mooie tweedehands spullen kunnen kopen. Helaas zijn er ook veel risico’s verbonden aan het handelen op sites zoals Marktplaats. Op zulke platforms zijn namelijk veel oplichters actief. Zo worden er producten opgestuurd die totaal niet overeenstemmen met de advertentie en in het ergste geval wordt er helemaal niets geleverd, terwijl er wel betaald is. Wat kan je in zo’n geval doen om je geld terug te krijgen?

Dropshipping: Waar moet de dropshipper juridisch op letten en welke rechten heeft de klant? 2020-11-26

Dropshipping heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Voor de beginnende ondernemer is het een aantrekkelijke manier om snel geld te verdienen. Aan de andere kant kan de klant profiteren van lage prijzen. Toch gaat er bij deze manier van ondernemen vaak wat mis en moet de dropshipper zich aan veel wettelijke consumentenregels houden. Welke regels zijn dit en waar heeft de klant recht op als er iets misgaat?

Zo kan je van een concurrentiebeding afkomen 2020-11-06

In een arbeidsovereenkomst is vaak een concurrentiebeding opgenomen. Voor veel (ex-)werknemers kan dit uiteindelijk aanzienlijke problemen opleveren. Zo kan het lastig worden om een nieuwe baan te vinden bijvoorbeeld. Lees hier wanneer en hoe je van zo’n concurrentiebeding af kan komen en hoe een advocaat daarbij kan helpen.

Kan je een werkgever aansprakelijk stellen voor een burn-out? 2020-10-13

Burn-outs komen de laatste jaren steeds vaker voor. Het is momenteel zelfs de meest voorkomende bedrijfsziekte. Dit kan onder meer veroorzaakt worden doordat de werkgever de werkdruk ontzettend hoog legt. Hier lees je het antwoord op de vraag of en in welke gevallen een werkgever aansprakelijk kan worden gesteld voor de burn-out van een werknemer.

In quarantaine door Corona: Moet mijn werkgever volledige loon doorbetalen? 2020-09-22

Tijdens de coronacrisis zijn er enorm veel mensen (geweest) die tijdelijk in quarantaine moeten. Dit geldt niet alleen voor personen die het virus daadwerkelijk hebben; ook wanneer je bijvoorbeeld verkouden bent, in contact bent geweest met iemand die besmet is of als je op vakantie bent geweest in een risicogebied moet je in thuisquarantaine. In zo’n geval kan men logischerwijs niet naar het kantoor of naar een andere werklocatie. Wat heeft thuisisolatie voor gevolg voor je salaris?

Mijn schadeclaim is afgewezen: Hoe pak je een conflict met een verzekeraar aan? 2020-09-03

Stel je lijdt schade en dient hiervoor een schadeclaim in bij je verzekeraar. Tot je grote verbazing wordt deze afgewezen. Na de polisvoorwaarden nog eens goed te checken ben je nog steeds overtuigd van je zaak. Wat moet je dan doen? In deze blog lees je welke stappen je kan ondernemen als je denkt dat een schadeclaim onterecht is afgewezen.

Ik wil scheiden: Hoe gaat het echtscheidingsproces in zijn werk? 2020-08-14

Scheiden is natuurlijk niet iets waar je rekening mee houdt als je in het huwelijksbootje stapt. Toch eindigt zo’n veertig procent van alle huwelijken in een echtscheiding. Zo’n scheiding is voor de meesten onbekend terrein en levert veel stress op. Hoewel elke echtscheiding anders is, biedt deze blog enige duidelijkheid over hoe het echtscheidingsproces in elkaar zit en wat er allemaal mee samenhangt.

What to do when your drivers license gets seized 2020-07-31

If you’re a foreign driver in the Netherlands, it is an extremely dreadful and confusing experience when your drivers license gets seized for whatever reason. This blog will provide you with some clarity about when your drivers license can be confiscated, what procedure follows when that happens and how you can best attempt to get your license back.

Portretrecht: Wanneer kan ik een foto van mij laten verwijderen? 2020-07-23

Niet iedereen is altijd even blij met hoe of waar hij of zij is afgebeeld op social media of in nieuwsberichten bijvoorbeeld. Het kan zijn dat je je in dat geval kan beroepen op het portretrecht, om zo de foto te laten verwijderen. De AVG is ook van grote invloed op dit soort situaties. In deze blog lees je wat een portretrecht is hoe je via het portretrecht of de AVG een foto kan laten verwijderen.

Hoe ver gaat de demonstratievrijheid en wat als je wordt aangehouden tijdens een protest? 2020-07-16

Protesteren of demonstreren is een belangrijk grondwettelijk recht binnen onze democratische rechtsstaat. Het kan dan ook maatschappelijk veel teweegbrengen. Denk bijvoorbeeld aan de Black Lives Matter-beweging of de boerenprotesten. In deze blog lees je wat dit recht tot protesteren inhoudt, wanneer het beperkt kan worden en wat je kan doen als je aangehouden wordt tijdens een protest. Ook wordt kort ingegaan op de invloed van de Coronacrisis op jouw recht op demonstratie.

Word je verdacht van pinpasfraude? Dit zijn je rechten 2020-07-07

Stel je krijgt een dagvaarding op de mat waarin staat dat je wordt verdacht wordt van skimmen of pinpasfraude. Dit kan nogal schrikken zijn. In deze stressvolle situatie wil je precies weten wat je moet doen en wat je rechten zijn. In deze blog lees je onder andere welke vormen van pinpas fraude er zijn en wat je moet doen vanaf het moment dat je de dagvaarding ontvangt.

Dit kan je doen als je een coronaboete hebt gekregen 2020-06-30

Hoewel de coronamaatregelen al enige tijd zijn versoepeld, worden er nog steeds veel boetes uitgedeeld aan mensen die de regels overtreden. Inmiddels zijn er al bijna 20.000 van dit soort forse boetes uitgedeeld. Moet je het maar gewoon accepteren als je er een ontvangt of kan er wat tegen gedaan worden?

Scooter rijden met alcohol op: Wat zijn de gevolgen? 2020-06-19

Net zoals met het autorijden mag je als je op de scooter stapt niet met te veel alcohol achter de kiezen de weg op. Wanneer je te veel biertjes op hebt en toch de scooter op stapt, kan dit leiden tot hoge boetes of rijontzegging en in de zwaarste gevallen zelfs een taakstraf of gevangenisstraf. De gevolgen voor de scooter rijder onder invloed zijn echter wat anders dan voor de autorijder. Wat zijn deze gevolgen en hoe kun je deze het best beperken?

Bedrijfspand huren tijdens corona: moet de verhuurder de huurder tegemoetkomen? 2020-06-12

De coronacrisis is over het hoogtepunt heen. Toch betekent dit niet dat alle ondernemingen uit de problemen zijn. Veel bedrijven hebben gigantische hoeveelheden inkomsten misgelopen en zelfs met de versoepelingen van de maatregelen blijven financiële problemen bestaan. Dit terwijl de huur van het bedrijfspand gewoon doorbetaald moet worden. Wat kan de huurder in zo’n geval doen en moet de verhuurder tegemoetkomen?

Hoe kan ik een Google review over mijn bedrijf laten verwijderen? 2020-06-08

Een slechte review op Google ontvangen is niet prettig, zeker niet als je er meerdere van onbekende personen krijgt. Veel ondernemers zien deze ook het liefst zo snel mogelijk verwijderd worden. Dit kan (gelukkig) niet zomaar. Toch zijn er gevallen waarin je Google reviews kan laten verwijderen en zelfs achter de gegevens kan komen van degene die de review geplaatst heeft.

Failliet door corona: Hoe vraag ik het faillissement van mijn bedrijf aan? 2020-05-22

Door de coronacrisis komen enorm veel bedrijven in de financiële problemen. Bij een groot deel is het zo erg dat er grote zorgen ontstaan over het voortbestaan van de onderneming. Voor ongeveer een vijfde deel van alle bedrijven is dit het geval en is faillissement reëel. Dus als het écht niet anders kan: hoe vraag je een faillissement aan?

Dit kan je als ondernemer doen als je bedrijf failliet dreigt te gaan door de coronacrisis 2020-04-07

Door de coronacrisis verkeren veel bedrijven in zwaar weer. Onder meer horecabedrijven, sportscholen en evenementenorganisaties zien hun inkomsten gigantisch dalen. Gevolg voor een groot aantal ondernemingen is dat het faillissement nadert. Wat kan je als ondernemer in zo’n geval doen?

Conflictmanagement: Hoe mediation een oplossing kan bieden voor jouw zakelijke conflict 2020-04-03

Bij het zakendoen kunnen er vaak gecompliceerde meningsverschillen ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan conflicten tussen aandeelhouders, werkgevers en werknemers, maar ook conflicten tussen concurrerende bedrijven. Soms kan het conflict het effectief samenwerken blokkeren. In veel gevallen kan conflictbemiddeling met behulp van een mediator uitkomst bieden. Lees in deze blog waarom mediation voordelig kan zijn en hoe het in zijn werk gaat.

Het effect van het coronavirus op je arbeidscontract: Kan je zomaar ontslagen worden, wat zijn je rechten en wat kan een advocaat doen? 2020-03-24

Vanwege het coronavirus heeft het kabinet extra steunmaatregelen genomen om de schade voor het bedrijfsleven te beperken. Het voornaamste doel is het beschermen en behouden van banen. Maar wat nou als je tijdens de coronacrisis je contract niet verlengd wordt of als je tóch ontslagen wordt?

Deze overheidsmaatregelen kunnen bedrijven aanvragen in de coronacrisis en zo ga je in bezwaar bij afwijzing 2020-03-19

Nederland is in de ban van het coronavirus. Naast de volksgezondheid, loopt de Nederlands economie ook een gigantische deuk op. Ondernemingen lopen een enorme hoeveelheid inkomsten mis. Op horeca, die volledig dicht is tot en met ten minste 6 april, is de druk extra groot. De overheid heeft hierdoor een aantal maatregelen om bedrijven in nood te helpen. Welke extra maatregelingen zijn er getroffen en wat als je voor deze maatregelen geweigerd wordt?

Telefonisch een ongewenst zakelijk energiecontract afgesloten? Zo kom je ervan af 2020-03-17

Je zult vast wel eens gebeld zijn door een energiemaatschappij of andere partijen die een je een nieuw energiecontract wilt aansmeren. Het gebeurt regelmatig dat er dan een nieuw contract afgesloten wordt, zonder dat je dat zelf wilt en zonder je daar expliciet mee akkoord gaat. Ook de kleine bedrijven zijn vaak de pineut. Dit terwijl een zodanige handelswijze helemaal niet mag. Hoe kom je in zo’n geval van het contract met de nieuwe energieleverancier af?

Wanneer heb ik recht op compensatie van een vliegmaatschappij en wat als dit geweigerd wordt? 2020-03-13

Wanneer je een vliegreis maakt, hoop je natuurlijk dat alles soepel verloopt. Helaas is dit niet altijd het geval. Iedereen kent wel voorbeelden van een reis waarbij van alles misging. Gelukkig kan je in veel gevallen een compensatie krijgen van de vliegmaatschappij, ze zijn hier immers toe verplicht. Hoe regel je dit en wat als de vliegmaatschappij je geen geld terug wil geven?

Dit zijn je juridische rechten omtrent het coronavirus 2020-03-04

Het zal niemand ontgaan zijn: het coronavirus verspreidt zich snel en het einde lijkt nog niet in zicht te zijn. Het virus kan je, zelfs als je zelf niet ziek wordt, op allerlei vlakken raken. Zo kan je bijvoorbeeld genoodzaakt zijn om tijdelijk te stoppen met werken of een reis af te zeggen. In deze blog zal worden besproken waar in deze en andere situatie juridisch recht op hebt.

Bedrijfsschade door het coronavirus: Valt er wat tegen te doen? 2020-03-03

Het coronavirus (of COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. Het aantal infecties blijft stijgen en het is al voor een enorme hoeveelheid mensen fataal geworden. Ook op economisch vlak is de impact niet te onderschatten. Bedrijven in alle sectoren kampen met de negatieve gevolgen van het virus en de beurzen zijn onzeker. De productie in China, waar zoveel ondernemingen van afhankelijk zijn, gaat omlaag en prijzen gaan omhoog. Wat kan je als bedrijf doen als je schade lijdt door het coronavirus?

Kan een omgangsregeling gewijzigd worden naar co-ouderschap? 2020-02-07

Een bijzonder vervelend gevolg van het uit elkaar gaan van ouders met kinderen is dat er moet worden nagedacht worden over hoe de zorg voor de kinderen moet worden verdeeld. Een omgangsregeling kan dan gesloten worden met de ouder die geen wettelijk gezag heeft over het kind. Na een tijd van uitproberen kan het zijn dat beide ouders het co-ouderschap (een gelijkere verdeling) toch wenselijker vinden. Wanneer en hoe kan zo’n wijziging gemaakt worden?

Verhuurder eist betaling achterstallige huur: verjaring van claims 2020-01-31

Het kan voorkomen dat je bent vergeten je huur te betalen en dat je hierop wordt gewezen. Maar kan een vordering tot betaling van (achterstallige) huur altijd worden opgeëist of kan deze ook verjaard zijn? En kan een verhuurder de huurovereenkomst zomaar opzeggen en je uit huis zetten? Je leest het hier.

Ruzie tussen aandeelhouders? Dit kan je doen! 2020-01-13

Het is heel gebruikelijk dat aandeelhouders van een bedrijf het niet met elkaar eens zijn. Vaak kan er na overleg tot een oplossing gekomen worden, maar als dat niet lukt kunnen de gevolgen zowel voor de aandeelhouders als voor het bedrijf vervelend zijn. Een ernstige onenigheid tussen aandeelhouders kan ertoe leiden dat de verschillende aandeelhouders niet meer samen kunnen werken en dat een bedrijf stil komt te liggen. Hoe komt men uit deze lastige situatie?

Wat kan ik doen als mijn huurtoeslag onterecht wordt stopgezet of als ik het moet terugbetalen? 2020-01-13

Een blauwe brief ligt op de mat: je moet honderden of zelfs duizenden euro’s moet terugbetalen aan de Belastingdienst omdat je te veel huurtoeslag zou hebben ontvangen. Dit valt rauw op je dak en zorgt vaak voor grote financiële zorgen. Toch hoeft het niet gelijk einde verhaal te zijn. Het gebeurt regelmatig dat huurtoeslag onterecht gestopt of teruggevraagd wordt. Wat kan je hiertegen doen?

Echtscheiding: samen een advocaat of allebei een eigen? 2019-12-02

Wanneer je van plan bent om te gaan scheiden zul je op een gegeven moment een advocaat moeten inschakelen. Alleen een advocaat kan namelijk een verzoekschrift tot echtscheiding indienen bij de rechtbank. Zowel het ‘delen’ van een advocaat als het hebben van een eigen advocaat heeft voor- en nadelen. Hieronder lees je welke dit zijn.

Omzetverlies door wegwerkzaamheden? Zo kan je compensatie krijgen van de overheid. 2019-11-14

Stel: een weg voor of naar je huis of winkel wordt door de overheid vernieuwd. Fijn, want straten moeten onderhouden worden om goed begaanbaar te blijven. Toch kan het tijdens de werkzaamheden vervelende gevolgen hebben. Vooral bij bedrijven zijn de consequenties vaak aanzienlijk. Deze kunnen bijvoorbeeld een daling in hun omzet ervaren door wegwerkzaamheden. In deze blog zal worden ingegaan op wanneer en hoe een bedrijf dit soort schade kan verhalen op de overheid.

Ziekteverzuim: loonstop of loonopschorting? 2019-10-17

Indien je op een werkdag je wegens ziekte niet in staat voelt om te werken moet je je uiteraard ziekmelden bij je werkgever. Hoe dit geregeld is staat in je arbeidscontract of in het bedrijfsreglement. Langdurig ziekteverzuim kan gevolgen met zich meebrengen. Hier lees je meer over langdurig ziekteverzuim, doorbetaling in geval van ziekte en het stoppen of opschorten van loonbetaling in geval van ziekte.

Wat te doen wanneer je rijbewijs wordt ingevorderd in het buitenland? 2019-10-03

De vakantieperiode is inmiddels weer voorbij en daarmee voor sommige het rijden door prachtige gebieden in het buitenland ook. Echter, het kan zo zijn dat dit je niet heel goed is afgegaan. Een serieuze verkeersovertreding maken in het buitenland kan tot gevolg hebben dat je rijbewijs wordt ingenomen door de politie van het desbetreffende land.

Word je gepakt op een festival met drugs? Laat je bijstaan door een advocaat! 2019-08-23

In de zomerperiode is er elk weekend wel een festival te vinden in zowel binnen- als buitenland. De één beleeft het festival met een paar biertjes de ander kiest ervoor om drugs te nemen. De laatste optie daarentegen is in de meeste landen illegaal en dient daarom naar binnen gesmokkeld te worden. In dit blog wordt uitgelegd wat je moet doen als je ooit betrapt wordt op een festival met drugs in bezit.

Het aanvragen en berekenen van een transitievergoeding na ontslag (op staande voet) 2019-08-06

Stel je hebt van je werkgever te horen gekregen dat je ontslagen bent. Heb je dan recht op een transitievergoeding? Hoe vraag je een transitievergoeding aan en hoe bereken je een transitievergoeding? Je leest het allemaal hier.

Geschil tussen (ex-)werkgever en (ex-)werknemer over concurrentiebeding of relatiebeding 2019-07-25

Welke problemen kunnen zich voordoen met betrekking tot een concurrentiebeding of relatiebeding? Is een concurrentiebeding altijd bindend? Hieronder lees je het antwoord op deze vragen.

Conflict of probleem met bank over zakelijke lening? (zakelijk krediet) 2019-07-16

Heb je een zakelijke lening lopen bij de bank maar is er een geschil ontstaan of ben je het oneens met de wijze waarop de bank handelt? Dit is een vervelende situatie. Helaas ben je niet de eerste en zal je ook niet de laatste zijn. Zakelijke conflicten komen vaak voor. Bij een zakelijk conflict is het allereerst van belang om het probleem niet te negeren maar zo snel mogelijk naar een oplossing te werken om te voorkomen dat het geschil groter wordt. Hieronder lees je een aantal veel voorkomende conflicten rondom zakelijke leningen.

Problemen bij de aankoop of verkoop van een huis 2019-07-08

De aankoop of verkoop van een huis gaat helaas niet altijd even soepel als gehoopt. Zo kunnen zich verschillende problemen voordoen. Hieronder lees je een aantal van de meest voorkomende problemen bij de aankoop of verkoop van een huis.

Bereken de waarde van een bedrijf, hoe bepaal je de verkoopprijs of overnameprijs 2019-07-01

Bij het afspreken van de overname- of verkoopprijs van een bedrijf kan onenigheid ontstaan. Zo zit er een verschil tussen de waarde van het bedrijf en de verkoopprijs. Hier lees je een aantal problemen die kunnen ontstaan en hoe je de waarde van een bedrijf kan berekenen.

Ruzie en/of geschil tussen franchisegever en franchisenemer 2019-05-27

Problemen tussen een franchisegever en franchisenemer komen vaker voor dan je misschien zult denken. Hier lees je een aantal veel voorkomende geschillen en wat je in een dergelijke situatie kunt doen om tot een oplossing te komen.

Advies & begeleiding bij aankoop of overname van een bedrijf of BV 2019-05-14

Overweeg je om een bedrijf aan te kopen maar weet je niet goed waar je op moet letten? De aankoop van een bedrijf neemt een aantal risico’s met zich mee en is erg ingewikkeld. Begeleiding van een advocaat kan ervoor zorgen dat het proces soepel verloopt en het minder ingewikkeld zal lijken.

Wordt er een inbreuk gemaakt op het octrooi van je bedrijf? Lees hier wat een advocaat voor je kan betekenen! 2019-04-29

Voor een van je nieuwste uitvindingen heb je octrooi aangevraagd en gekregen. Tijdens een ronde over de beurs kom je een product tegen dat verdacht veel lijkt op de hiervoor genoemde uitvinding. Valt er wat tegen deze inbreuk te doen? Lees snel verder.

Geschil met de Belastingdienst? Zo kan je bezwaar maken. 2019-04-18

Ben je het niet eens met de belastingaanslag die je hebt ontvangen? Of heb je een boete gekregen van de Belastingdienst waar je het niet mee eens bent? Dan bestaat er de mogelijkheid om in bezwaar te gaan. Hieronder lees je een aantal problemen die je met de Belastingdienst kan hebben.

Is je vergunning afgewezen? Laat een advocaat bezwaar maken! 2019-04-05

Heeft de gemeente een besluit genomen betreffende de aanvraag van een vergunning, en ben je het hier niet mee eens? Wettelijk gezien staat dan de optie tot bezwaar open. Binnen 6 weken na de verzending van het genomen besluit kun je schriftelijk bezwaar (laten) aantekenen tegen deze beslissing.

Bedrijf op het randje van faillissement? Hier tips om te voorkomen dat je bedrijf failliet gaat. 2019-04-01

Gaan de laatste tijd de zaken minder goed en heb je het idee dat je bedrijf misschien wel op het randje van faillissement staat? Dan betekent dit nog niet dat de zaak verloren is. Hier lees je wanneer sprake is van faillissement en of, en zo ja hoe, dit voorkomen kan worden.

Meer leads als advocaat? Begin jij op de juiste manier met dit stappenplan! 2019-03-19

Je bent advocaat en op zoek naar meer leads. Waar begin je? Veel advocaten denken als eerst aan een bemiddelingswebsite of lead portal, terwijl dit in werkelijkheid vaak het eindstation moet zijn. Hieronder in vijf stappen de weg naar meer leads in de advocatuur!

Een BV verkopen, of je eigen bedrijf te koop gezet? Let op de volgende zaken! 2019-03-18

Er kunnen zich verschillende redenen voordoen waardoor je besluit om je eigen bedrijf te verkopen. Bij de verkoop van een bedrijf komen een aantal zaken kijken en kan ook het een en ander fout gaan. Hieronder lees je een aantal tips waar je op moet letten bij de verkoop.

Stoppen met je bedrijf: wat er allemaal bij komt kijken 2019-03-07

Ondernemer zijn is een uitdagende en riskante bezigheid. Misschien gaan de zaken de laatste tijd niet zo goed meer of kom je erachter dat het ondernemer zijn toch niets voor jou is. Wat de reden ook is om te willen stoppen, het opzeggen van een bedrijf, ook wel staken genoemd, is niet altijd even gemakkelijk. Wij zetten hieronder alvast de (algemene) stappen voor je op een rijtje.

Wat als je als bedrijf een rekening bent vergeten te betalen? 2019-02-18

Als het goed is staat er niet meteen een deurwaarder op de stoep, met een claim van het incassobureau. Er zijn een hoop gevallen waarin je een aanmaning kunt voorkomen, en het imago van wanbetaler kunt voorkomen. Maar als je niets doet kan het zomaar zijn dat je in grote problemen komt.

Bedrijf failliet door toedoen van bestuurder? Bestuurdersaansprakelijkheid niet uitgesloten! 2019-02-14

In principe zijn bestuurders van een bedrijf niet aansprakelijk in geval van faillissement, alleen de onderneming zelf is aansprakelijk. Maar er zijn uitzonderingen. Als blijkt dat een faillissement veroorzaakt is door wangedrag van een van de bestuurders dan kan deze aansprakelijk worden gesteld.

Wanbetalers aanpakken? Een advocaat helpt! 2019-01-29

Klanten die niet betalen: het overkomt elk bedrijf. Voornamelijk voor kleine bedrijven of zzp’ers kan wanbetaling erg vervelend zijn. Wat kan je hier zelf tegen doen en wat kan een advocaat voor je betekenen? Hieronder de antwoorden.

Conflict met aandeelhouder(s)? Start een uitkoopprocedure! 2019-01-18

Een aandeelhouder uitkopen van een bv of nv kan op meerdere manieren. Welke procedure is in welke situatie het meest geschikt? Hoe werkt het? Er zijn een hoop zaken waar je op moet letten tijdens een uitkoopprocedure.

Bedrijfsovername: wat komt daarbij kijken? 2019-01-11

De overname van een bedrijf: het heeft nogal wat voeten in aarde. Koper en verkoper moeten het eens worden over de te maken afspraken omtrent bijvoorbeeld een aandelentransactie, het personeel en een eventueel concurrentiebeding. In dit artikel advies over hoe je een bedrijfsovername zo soepel en snel mogelijk kan laten verlopen.

In conflict met een leverancier? Een advocaat helpt! 2019-01-03

Een conflict met een leverancier kan voor jou als ondernemer grote schade teweegbrengen. Onderneem bij een dreigende escalatie van een conflict direct actie, om te zorgen dat eventuele schade voor beide partijen minimaal blijft.

Dit is waar je op moet letten bij de bescherming van jouw bedrijfsnaam of merk! 2018-12-28

Registreer je merknaam. Je hebt een originele bedrijfsnaam of merknaam bedacht voor jouw product of dienst. Daar ben je trots op. Het laatste wat je wilt is dat iemand anders er met deze naam vandoor gaat. Veel bedrijven registreren daarom hun bedrijfs- of merknaam.

(Voorlopig) koopcontract: Wat kan er misgaan? 2018-11-22

Het kopen van een huis is een belangrijke beslissing. Daarom is het belangrijk om, alvorens tot daadwerkelijke koop over te gaan goed op te letten wat er in het koopcontract staat en hier eventueel een gespecialiseerde advocaat naar te laten kijken. Hieronder alles wat je moet weten.

Ouders die weigeren hun kind te laten vaccineren: Hun goed recht of onverantwoord? 2018-11-13

In Nederland worden kinderen ingeënt tegen twaalf besmettelijke ziektes. Er is zorgvuldig bepaald tegen welke ziektes wel en niet gevaccineerd wordt. Vaccineren zorgt ervoor dat bepaalde ziektes zich niet of minder gemakkelijk kunnen verspreiden. Verspreiding van bepaalde virussen kan gevaarlijk zijn en kan tot beperkingen bij kinderen leiden. Daarnaast kunnen vaccinaties kinderen die niet ingeënt zijn, omdat ze bijvoorbeeld nog te jong zijn of omdat ze vanwege een ziekte niet gevaccineerd kunnen worden, beschermen tegen deze ziektes.

Eenmanszaak omzetten naar BV: Vermijd inefficiëntie! 2018-11-08

Veel jonge ondernemers beginnen een bedrijf in de vorm van een eenmanszaak. Op het moment dat de onderneming goed loopt, kan het een logische vervolgstap zijn om de eenmanszaak om te zetten naar een BV. Maar waarom eigenlijk? En hoe kun je dit het beste doen?

Het ouderlijk gezag: Welke rechten en plichten gelden er? 2018-10-31

Het aantal gezagszaken groeit. Conflicten omtrent ouderlijk gezag kunnen behoorlijk ingewikkeld en emotioneel zijn. Hoe kan ouderlijk gezag worden ontnomen? En wanneer heb je eigenlijk wettelijk ouderlijk gezag?

Gezinshereniging: een advocaat helpt! 2018-10-25

Er zijn een hoop situaties waarin gezinshereniging kan plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan minderjarige kinderen die afhankelijk zijn van hun Nederlandse moeder. Of juist Nederlandse kinderen die afhankelijk zijn van hun buitenlandse moeder. Of een vrouw die met haar Nederlandse partner wordt herenigd. Vaak is het echter moeilijk om goedkeuring bij de rechter te krijgen voor gezinshereniging. De eisen zijn streng. Hieronder meer.

Erfenis: Dit is de positie van het kind! 2018-10-23

Kinderen hebben een sterke positie binnen het erfrecht. Een kind heeft, onafhankelijk van de relatie met zijn of haar ouder(s) en ondanks eventuele onterving in elk geval recht op de zogenaamde ‘legitieme portie’.

Een verblijfsvergunning als zelfstandige in Nederland verkrijgen? 2018-10-16

Het verkrijgen van een verblijfsvergunning in Nederland als je een eigen onderneming in Nederland wilt vestigen is lastig. Je namelijk moet kunnen aantonen dat de onderneming een wezenlijk Nederlands belang heeft. Hieronder meer.

Afschaffing dividend belasting: Wat zijn de gevolgen? 2018-10-11

Vanaf 1 januari 2019 wordt waarschijnlijk de dividendbelasting afgeschaft. Wat merken we hiervan? Hieronder antwoord op alle vragen.

Bestuurdersaansprakelijkheid, hoe zit dat precies? 2018-10-08

Als bestuurder ben je verantwoordelijk voor de gang van zaken binnen een NV, BV, stichting of vereniging. Dit brengt met zich mee dat er aansprakelijkheid kan bestaan voor fouten of faillissementen die plaatsvinden. Een advocaat kan in zo’n geval hulp bieden.

Webshops: Welke rechten en plichten heb ik? 2018-09-18

Zowel eigenaar als consument van een webshop hebben verschillende rechten en plichten waaraan moet worden voldaan. Deze regels zijn wettelijk vastgelegd en het is belangrijk voor beide partijen om zich hieraan te houden.

Een voornaam wijzigen: Kan dat zomaar? 2018-08-29

Een voornaam is zeer persoonlijk en een middel van identificatie. Het komt nog wel eens voor dat mensen hun voornaam of de voornaam van hun kind willen veranderen. Om dit te doen is wel goedkeuring van de rechter nodig.

Verborgen gebreken bij koopwoning: Wat nu? 2018-08-09

Een nieuwe woning, een nieuw begin. Een huis kopen is vaak een bijzondere en leuke gebeurtenis. Maar wat als je erachter komt dat er allerlei dingen mis zijn met de woning, zonder dat de verkoper hier iets over vermeld heeft? Voor wie zijn de kosten om de schade te repareren?

Ook vaders krijgen extra geboorteverlof: alles over de nieuwe Wet Invoering Extra Geboorteverlof! 2018-06-28

De WIEG-wet, wat houdt het in? Volgens de huidige wettelijke regelingen krijgen partners na een geboorte twee dagen verlof. Daarna kunnen partners nog drie dagen onbetaald ouderschapsverlof opnemen. De WIEG wet verhoogt het vaderschapsverlof aanzienlijk. Volgens deze wet kunnen partners na een geboorte een week betaald verlof krijgen. Daarnaast kan nog vijf weken extra verlof worden opgevraagd in het eerste half jaar na de geboorte. In deze periode krijgen partners 70% van hun loon uitbetaald.

Nieuw wetsvoorstel herziening partneralimentatiestelsel: wat verandert er? 2018-06-18

Er ligt op dit moment een wetsvoorstel bij de Tweede Kamer voor de herziening van het huidige stelsel van partneralimentatie. Wat betekenen deze veranderingen? We leggen uit wat je kan verwachten.

Verdachte werkt niet mee aan psychologisch onderzoek: Wat zijn de regels rondom het opleggen van tbs? 2018-06-14

Het is een veelbesproken onderwerp sinds het ongeval met Anne Faber: tbs. Op dit moment is de rechtszaak tegen Michael P. bezig. De zaak roept een hoop vragen op. Wat is tbs eigenlijk en welke regels bestaan hierover? Wat gebeurt er als een verdachte weigert mee te werken aan een psychologisch onderzoek?

Alles wat je moet weten over een concurrentiebeding! 2018-06-04

Hoe zit het een concurrentiebeding in een arbeidscontract voor bepaalde tijd? Mag dat wel? En hoe zit het eigenlijk met een concurrentiebeding als je zzp’er bent? Alles wat je moet weten vind je hieronder!

Geen zon in je tuin door je buurman? Voorkom een burenruzie! 2018-05-18

De zomer komt eraan! Maar staat er een enorme eik in de tuin van je buurman die al jouw zon wegneemt? Of heeft de uitbouw van je buurvrouw net dat kleine beetje zon per dag in je tuin weggenomen? Dat is natuurlijk vervelend. Het is echter niet zo dat het per definitie verboden is om een uitbouw te doen of een grote boom te planten als dit jouw zonlicht wegneemt. Wij leggen uit waar jij en je buurman recht op hebben!

Vermoed je dat er gefraudeerd wordt met jouw pgb? Een advocaat biedt hulp! 2018-05-11

Het persoonsgebonden budget (pgb) is een bedrag waarmee je zelf je zorg kunt regelen. Je krijgt dit toegewezen als je bijvoorbeeld langdurige zorg, ondersteuning of verpleging aan huis of jeugdzorg nodig hebt. Het blijkt dat dit bedrag zeer gevoelig is voor fraude. Denk je dat er wordt gefraudeerd met jouw pgb? Hieronder meer informatie.

Burn-out? Dit zijn je arbeidsrechten! 2018-04-20

Het komt steeds meer voor, je krijgt een burn-out of depressie. Dit beïnvloedt je persoonlijke leven, maar ook je werkomstandigheden. Kan je werkgever je ontslaan? Welke rechten heb je en welke plichten heeft je werkgever? Het is goed om hier duidelijkheid over te hebben om misverstanden en conflicten te voorkomen.

Moet ik meewerken aan DNA-verwantschapsonderzoek? 2018-04-03

Het wordt steeds meer gebruikt: een DNA-verwantschapsonderzoek. Je moet dan als (ver) familielid van een verdachte jouw DNA afgeven. Dit is een zeer ingrijpende maatregel. Moet je altijd meewerken als je een bevel tot DNA afgifte krijgt? Een advocaat kan je in dit soort situaties uit de brand helpen.

Cryptocurrency: Belasting betalen of niet? 2018-03-15

Steeds meer mensen investeren tegenwoordig in cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum. Daarmee verandert er veel in het recht en ontstaan veel vragen bij zowel de overheid als bij crypto-bezitters. Welke juridische status hebben crypto’s? Hoe zit het met het betalen van belasting? Wat als de belastingdienst moeilijk doet over jouw aangifte? Tijd om hier wat meer duidelijkheid over te scheppen.

Bestemmingsplan: burger vs. gemeente 2017-11-17

Als je wilt bouwen kom je vaak in aanmerking met een bestemmingsplan. De gemeente is de instantie die het bestemmingsplan vaststelt, toetst en uiteindelijk de vergunning verleend om te bouwen. Dit kan voor verschillende conflicten zorgen.

Gelukkig ongehuwd? 2017-11-10

De uitspraak ‘gelukkig getrouwd’ geldt tegenwoordig niet meer voor ieder stel. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de stap tot trouwen niet meer te zetten. Het is te duur, te complex of je wacht nog steeds op die vraag. Maar wat zijn de voor en nadelen juridisch gezien?

Bedrijfsruimte huren? Lees dan eerst dit! 2017-06-27

Ben je van plan een bedrijfsruimte te huren en die op een bepaalde manier te gebruiken? Dan is het in veel gevallen voor jouw risico of het gehuurde wel de juiste bestemming heeft. Hoe je dit voorkomt? Wij vertellen het je.

Alles wat verhuurders je niet vertellen 2017-06-23

Wist je dat je als huurder niet alleen recht hebt op (woon)genot van het gehuurde, maar wist je ook dat je verhuurder niet zomaar je woning in mag, ondanks dat het ‘zijn’ huis is? Alles wat je huurbaas je niet vertelt. Wij zetten het voor je op een rij. Lees snel verder.

Met de tropische temperaturen een bootje huren? Zes dingen die je moet weten voordat je het water opgaat 2017-06-22

De temperaturen schieten de lucht in en nemen zelfs tropische vormen aan. De zomer is begonnen en dat betekent ultiem relaxen op of naast het water. Maar, wist je eigenlijk wel dat op het water, net als op de weg, verkeersregels gelden? Wij vertellen je waar je op moet letten. Kan jij gerust het water op.

Slecht product geleverd door je leverancier? Een advocaat helpt je uit de brand. 2017-06-16

Heb je een aantal producten besteld, en zijn de producten weliswaar (op tijd) gekomen, maar ben je niet tevreden? Dan sta je (letterlijk en figuurlijk) niet met lege handen! Jij hebt recht op een goed product. Lees veder om te kijken wat je in zo’n geval moet doen.

Als particulier telefoongesprekken aftappen, mag dat? 2017-06-12

Wil je graag een gesprek opnemen om hiermee bewijs te kunnen verzamelen? Of zodat je het gesprek nog eens woord voor woord kunt terugluisteren? Dan is het goed om op de hoogte te zijn van de regels hieromtrent.

Auto van de zaak inleveren? Dacht het niet! 2017-06-06

Heb je een auto van de zaak, zoals beschreven in je arbeidsvoorwaarden, maar besluit je werkgever hier nu mee te stoppen? Of ben je langdurig ziek en vindt de werkgever dat jij de auto moet inleveren? Dat kan niet zomaar. Wij vertellen je wat je in zo’n geval kunt doen.

Bitcoins, ethereum of ander cryptocurrency gehackt of gestolen? Een advocaat biedt hulp! 2017-06-02

Waar één Bitcoin in januari 2013 nog US$13.51 kostte, tikt hij op dit moment de US$2176.76 aan. Terwijl ik deze blog schrijf blijft de koers zelfs nog stijgen. De Bitcoin is misschien wel het meest winstrijke, maar ook het onzekerste betaalmiddel van het moment.

Als biologische ouder heb je niet vanzelf het gezag over je kind! 2017-05-30

Word je kind geboren tijdens jullie huwelijk, dan heb je beiden gezamenlijk gezag over het kind. Jullie zijn dan als ouders de wettelijke vertegenwoordigers van het kind. Ben je niet met elkaar in een huwelijk? Dan gaat dit niet vanzelf.

Mag je een verslaafde werknemer zomaar ontslaan? 2017-05-29

Is je werknemer vaak ziek en vermoed je dat er misschien wat meer achter zit? Denk je dat je werknemer misschien verslaafd kan zijn? Dan mag je hem niet zomaar de laan uit sturen. Wat moet je doen in geval van een verslaafde werknemer? Wij zochten het voor je uit.

Nieuwe baan? Vertel dit je oude baas toch maar wel! 2017-05-23

Ben je niet tevreden met je oude baan of ben je bang dat je ontslagen wordt en heb je daarom alvast een nieuwe baan gezocht én gevonden? Dan moet je in de onderhandelingen met je oude baas aangeven dat je een nieuwe baan hebt, anders kun je jouw ontslagvergoeding mislopen. Wij vertellen je waarom en wat je in zo’n geval moet doen. Lees snel verder.

Aanbod aanvaard? Dan is het van jou! 2017-05-22

Ben je het eens geworden over de prijs van een product? Is die prijs door de verkoper aangeboden en heb je die prijs vervolgens aanvaard? Dan is een overeenkomst gesloten en is het product van jou. Is de verkoper vervolgens de afspraak niet nagekomen en heeft de verkoper het product niet aan je geleverd? Dan heb je recht op schadevergoeding. Wij vertellen je hoe je die schadevergoeding kunt vorderen.

Opdrachtgever raakt failliet? En dan? 2017-05-19

Het zal je maar gebeuren. Ben je bezig met een opdracht voor een opdrachtgever en dan raakt je opdrachtgever failliet. Ben je dan alles kwijt? Natuurlijk niet. In sommige gevallen kan je zelfs je opdracht afmaken. Wij vertellen je wat je in zo’n geval kunt en moet doen. Lees snel verder.

Zo kom je van je wanbetalende huurder af! 2017-05-15

Heb jij last van een wanbetalende huurder? Betaalt jouw huurder steevast de huur te laat, of soms helemaal niet en ben je er nu helemaal klaar mee? Dan is het tijd om de huurder eruit te zetten. Wij vertellen je hoe je dit doet. Lees snel verder.

Schade op vakantie? Dit krijg je vergoed! 2017-05-12

De meivakantie is in volle gang en wellicht ga je er een paar dagen op uit. Maar wat als je thuiskomt met schade? Vergoedt je reisverzekering alles? Wij zochten het voor je uit.

Iets mis gegaan tijdens het (zaad)donortraject? Een advocaat biedt hulp! 2017-05-08

Heb je een kinderwens, maar is er op dit moment geen (vruchtbare) man in je leven? Dan biedt een donor de oplossing. Je wilt er dan wel van op uit gaan dat je de juiste donor krijgt – of een ‘echte’ anonieme donor. Blijkt dat er gesjoemeld is met de donorcellen? Dan heb jij recht op schadevergoeding.

Word je geweigerd in het vliegtuig? Dan heb je recht op schadevergoeding! 2017-05-05

Het zal je maar gebeuren: geweigerd worden bij een vliegtuig omdat je er ‘ziek’ uitziet. En het ergste van alles, vliegtuigmaatschappijen mogen dit in sommige gevallen gewoon doen. Wij vertellen je wanneer een vliegmaatschappij je mag weigeren en wat je in zo’n geval kan doen. Let op, het heeft te maken met geld. Lees snel verder!

Loop je risico bij het downloaden van films en muziek? 2017-05-01

Ben jij een liefhebber van films, alleen wordt het je te duur om alsmaar naar de bioscoop te gaan of te duur om ze aan te schaffen? Dan lijkt het downloaden van films een enorme uitkomst, maar is dit wel zo onschuldig? Het downloaden van films, wat mag wel, wat mag niet? En nog belangrijker: krijg je er problemen door? Wij zochten het voor je uit.

Vlucht overboekt? Hier heb je recht op! 2017-04-28

Het zal je maar gebeuren, Heb je net lekker een vakantie geboekt, maanden voorpret gehad, de koffers vol, word je geweigerd bij het inchecken omdat het vliegtuig vol zit! Jij hebt toch ook gewoon betaald voor de vlucht? Wij vertellen je waar je recht op hebt wanneer het vliegtuig overboekt is.

Waarom je altijd in hoger beroep moet gaan! 2017-04-24

Wanneer de rechter een uitspraak doet waar je het niet mee eens bent, ga je in hoger beroep. Valt de uitspraak je niet heel erg tegen of heb je geen zin om nogmaals de rechtszaal in te gaan, dan kiezen mensen er vaak voor niet in hoger beroep te gaan. Dat is jammer, want het levert vaak strafvermindering op! Lees snel verder.

Gepakt met drugs op een feestje? Betaal de boete niet! 2017-04-21

De temperaturen lopen op en het festivalseizoen doet rustig zijn intrede. Vergezeld met de festivals, gaat het drugsgebruik op deze feesten. In veel gevallen kun je er vanaf komen met het betalen van de boete en het inleveren van de pillen. Doe dit alleen niet zomaar! Wij vertellen je waarom.

Trouwen in gemeenschap van goederen? Dacht het niet! 2017-04-20

Ben je van plan te gaan trouwen en overweeg je in gemeenschap van goederen te gaan trouwen? Het is tegenwoordig alleen nog maar mogelijk om in beperkte gemeenschap van goederen te trouwen. Wat dit voor jou betekent? Wij zochten het voor je uit.

Meneer de inbreker op camera en nu publiceren! Mag dat? 2017-04-18

Is bij jou thuis ingebroken en heb je dit op camera staan? Je mag niet zomaar van iedereen beelden publiceren op internet. Wat mag en kan je met deze camerabeelden? Wij vertellen het je. Lees snel verder.

De dupe van de slimme meter? Zo krijg jij je geld terug! 2017-04-14

De slimme meter is de afgelopen weken veel in het nieuws geweest. De ongeveer 850.000 slimme meters die in de Nederlandse meterkasten hangen blijken helaas een beetje te slim te zijn. In werkelijkheid kunnen zij een stuk meer meten dan het daadwerkelijke verbruik, wat voor jou thuis een hogere energierekening betekent. Wat te doen? Wij zochten het uit!

Word je gediscrimineerd als homoseksueel? Schakel direct een advocaat in! 2017-04-11

In Nederland is discriminatie op basis van seksuele geaardheid verboden. Het komt echter nogal eens voor dat iemand op basis van het geslacht waar hij of zij op valt gediscrimineerd wordt of zelfs erger: mishandeld en beledigd wordt. Heb jij het idee dat jij achtergesteld wordt door jouw seksuele geaardheid? Lees dan verder.

Ben je het niet eens met je baas? Alles wat je moet weten voordat je gaat staken! 2017-04-07

Ben je het niet eens met je loon of werktijden en krijg je niets gedaan bij je baas door met hem of haar te praten? Wil je het ultieme drukmiddel gebruiken en met je collega’s gaan staken? Pas op! Staken is niet zonder gevolgen. Wij vertellen je alles wat je moet weten voordat je besluit met je collega’s een paar dagen werk te skippen.

Iets mis gegaan tijdens een ivf traject? Een advocaat kan je helpen. 2017-04-03

Kunnen jij en je partner niet via de ‘normale’ weg een kind krijgen en overwegen jullie een ivf-behandeling? Dan wil je natuurlijk wel dat de juiste zaadcellen gebruikt worden. Wat als de artsen een fout maken en een restje van de vorige behandeling bij jou wordt ingebracht? Dan heb je recht op vergoeding van de opvoedkosten en een integriteitsschadeclaim.

Zo krijg je jouw verzekeringsclaim uitbetaald! 2017-03-31

Wanneer je schade lijdt en hiervoor verzekerd bent, dan verwacht je dat je verzekeraar de schade gaat vergoeden. Doet je verzekeraar moeilijk? Dan is het, voordat je meteen een procedure tegen je verzekeraar start, verstandig om, tezamen met een advocaat, de kleine lettertjes van je verzekering door te nemen. Heb je recht op vergoeding? Wij zochten het uit.

10 dingen die jij niet wist over een erfenis 2017-03-30

Een erfenis krijgen klinkt, ondanks het feit dat er iemand overleden is, vaak heel goed. Ineens heb je recht op geld en bezittingen en je hebt er niets voor hoeven doen! Vooral als het van een stokoude oudoom is die je toch al nooit zag en die naast jou geen familie had. Er zitten echter vaak een hele hoop haken en ogen aan een erfenis. Om ervoor te zorgen dat jij niet in deze valkuilen trapt, zetten wij deze voor je op een rijtje.

Wil je buurman zijn huis splitsen of omzetten? Dit mag niet zomaar! 2017-03-27

Gaan je buren hun woning splitsen om er appartementen of, misschien nog wel erger, studentenhuizen van te maken? Dit mogen zij niet zomaar doen! Hier kan jij tegenin gaan. Wij vertellen je hoe je dat doet.

Slapend rijk worden met je woning op Airbnb? Pas op voor het addertje onder het gras! 2017-03-24

Wil jij (een deel van) je huis verhuren via Airbnb? Heb je een huis gevonden met een extra zolderkamer, waarmee je verwacht de prijs van het huis snel terug te verdienen? Pas dan op! Illegale verhuur van woningen wordt steeds zwaarder gestraft. Daarom vertellen wij je alles wat je moet weten voor je je woning op Airbnb zet.

Verborgen gebreken in je huis gevonden? Een advocaat biedt hulp! 2017-03-23

Eindelijk je droomhuis gevonden en zonder te veel onderzoek meteen een bod gedaan? Dan ben je natuurlijk in je nopjes als je het ‘winnende bod’ hebt gedaan. Helaas blijk je een kat in de zak te hebben gekocht en is het een wonder dat je huis nog rechtop staat. Geen paniek, wij helpen je verder.

Work-life balance; wat mag je baas van je vragen? 2017-03-20

Heb je soms het idee dat je leven alleen nog maar bestaat uit werken? Ben je ooit begonnen met het idee ‘werken om te leven’, maar neemt dat werken je leven de laatste tijd wel heel erg over? En vraag je af of dit allemaal wel mag? Wij vertellen je wat je baas allemaal wel en niet van je mag vragen. Kan jij je weer bezighouden met je work-life balance.

Een aanrijding, wat nu? 2017-03-16

Ben je aangereden? Dat is al vervelend genoeg. Nog vervelender is de schade die daaruit voortvloeit. Daarom wil jij natuurlijk dat al die schade op je aanrijder verhaald wordt. Wil je weten hoe je het maximale uit je aanrijding haalt? Lees dan verder.

Gebruikt iemand jouw foto’s zonder toestemming? Een advocaat biedt hulp! 2017-03-13

Gebruikt iemand jouw foto’s zonder jouw toestemming? Stuit je ineens op een foto van jezelf, gebruikt bij een advertentie, waar je niet aan mee hebt gewerkt? Dan is het zaak dat die foto zo snel mogelijk weggehaald wordt en de dader zo snel mogelijk wordt gestraft. Een advocaat zorgt hiervoor. Hoe? Lees snel verder.

Is het gemeentelijke bestemmingsplan anders dan jouw plan? Daar kan je iets tegen doen! 2017-03-10

Is de gemeente, op grond van de laatste bestemmingsplannen, van plan een windmolen in je achtertuin te zetten? Of komt die nieuwe spoorlijn wel erg dicht bij je eigen buurt, waar je kinderen, vooralsnog, elke dag onbezorgd konden spelen? Wij vertellen je wat je hieraan kan doen.

Auto in de prak gereden tijdens de testrit? De kosten zijn voor de verkoper! 2017-03-07

Is het eindelijk tijd voor een nieuwe auto? Dan moet je natuurlijk wel een testrit kunnen maken. Maar wat als je schade veroorzaakt tijdens die testrit? Wij helpen je. Lees snel verder.

Waarom een advocaat kan helpen bij bedreiging. 2017-03-06

Ben jij laatst door iemand bedreigd? Vrees je voor je leven? Is het zo erg dat je zelfs je eigen huis niet meer uit durft? Dan is het tijd om stappen te ondernemen. Wij vertellen je wat je moet doen als je bedreigd wordt.

Met schade terug van wintersport? Hier heb je recht op! 2017-03-03

De files zijn weer lang en de bergen stromen weer leeg. De laatste wintersporters gaan nog een kijkje nemen op de bergen, maar het gros van het wintersportverkeer is weer thuis. Hoog tijd om eens even de balans op te maken. Is iedereen weer heel thuisgekomen of niet? Heb jij schade geleden tijdens de wintersport of een ander schade berokkend? Lees dan snel verder.

Schade aangericht met je carnaval? Een advocaat lost het op! 2017-03-02

Afgelopen weekend lekker carnaval gevierd? In de carnavalsgekte met een paar biertjes op niet goed opgelet en schade aangericht met je versierde wagen? Wij zochten uit wat je moet doen. Lees snel verder!

Tweedehands auto snel kapot? Je hebt recht op garantie! 2017-02-28

Heb je een tweedehands auto gekocht? Blijkt die tweedehands auto een paar verborgen gebreken te hebben die pas na een paar maanden tevoorschijn kwamen? Ook bij de koop van een tweedehands auto heb je recht op garantie. Wij zochten uit wat je moet doen.

Ruzie met je medevennoot? Zo ga je succesvol uit elkaar! 2017-02-20

Heb je ruzie met je compagnon gekregen? Blijkt de samenwerking toch niet zo succesvol te zijn als jullie gedacht hadden? Wij vertellen je de mogelijkheden om succesvol uit elkaar te gaan. Lees snel verder.

Is je burenruzie geheel uit de hand gelopen? Een advocaat biedt de oplossing! 2017-02-16

Staat de uitbouw van je buurman in jouw tuin? Of groeit je buurvrouw haar wilg zo langzamerhand door jouw achterraam naar binnen? Doe er wat aan! Wij vertellen je wat je kan doen in geval van burenruzie.

Zo kom je van je concurrentiebeding af! 2017-02-13

Heb je onenigheid met je oude baas gekregen omdat je, naar zijn mening, in dezelfde markt bent gaan werken? Heb je met je vorige werkgever een concurrentiebeding afgesproken, maar wil je daarvan af? Grote kans dat je concurrentiebeding niet eens meer geldig is. Wij vertellen je alles wat je moet weten over je concurrentiebeding en hoe je er weer vanaf komt.

Ben je ondernemer en loopt je werknemer de kantjes eraf? Zo regel je het ontslag! 2017-02-10

Loopt je werknemer al jaren de kantjes ervan af, moet je afstand doen van werknemers omdat je bedrijf economisch in zwaar weer zit of staat de werkmethode van je werknemer je gewoon niet aan? Wij vertellen je hoe je als ondernemer je werknemer het best kan ontslaan. Lees snel verder.

10 dingen die je moet weten voor je een eigen bedrijf start! 2017-02-09

Kriebelt je ondernemersgeest al jaren en ben je van plan binnenkort echt die grote stap te gaan zetten – het beginnen van een eigen bedrijf? Wij zorgen ervoor dat je die stap zo voorgelicht mogelijk zal maken. Daarom geven wij je 10 onmisbare tips voor je startup.

Belemmert je naam de zoektocht naar een baan? Zo wijzig je hem! 2017-02-06

Ben je al jaren niet blij met je voor- of achternaam? Heb je het idee dat je naam je dwars zit, bijvoorbeeld tijdens het solliciteren en dat dit de reden is dat jij die baan niet krijgt? Of vind je dat je naam je ‘belachelijk’ maakt? Wij vertellen je wat je moet doen om je naam te wijzigen. Lees snel verder.

Betaalt je baas je loon niet? Zo krijg je alsnog je geld! 2017-02-03

Heeft je baas de laatste tijd moeite met betalen? Heb je al een paar maanden loon van je baas te goed en merk je aan de sfeer dat het financieel wat minder gaat met het bedrijf? Wacht niet te lang! Wij vertellen je wat je moet doen.

Huiselijk geweld is niet normaal! Wanneer je huis geen thuis meer is: schakel een advocaat in! 2017-02-02

Iedereen heeft weleens een meningsverschil, een ruzie of een kleine uitspatting. Dat is normaal. Maar is dit bij jou tegenwoordig anders? Zijn de meningsverschillen leidend? Blijft het niet bij kleine uitspattingen en vind je het soms zelfs eng om thuis te komen? Wacht niet langer! Lees hier wat je moet doen.

Wordt je geregistreerde merk of productnaam gekopieerd? Een advocaat biedt uitkomst! 2017-01-30

Heb je een fantastisch merk opgezet, maar kom je nu exact jouw merk (of iets soortgelijks) tegen op de markt? Dan kun je een beroep doen op merkinbreuk. Wat merkinbreuk is, wanneer daar sprake van is en wat je ertegen kan doen? Wij helpen je verder.

Verdacht van witwassen? Schakel direct een advocaat in! 2017-01-27

Ben jij opgepakt met een som geld in het buitenland? De politie daar zal je dan in eerste instantie verdenken van witwassen. Wat witwassen precies is, welke straf erop staat en hoe je ervoor zorgt dat je die straf ontloopt? Wij helpen je verder.

Word je gestalkt? Dit moet je doen! 2017-01-25

Word je gestalkt? Durf je bijna je huis niet uit omdat je bang bent dat je je leven niet veilig bent? Wij geven je 10 tips die je helpen om te gaan met stalking en die ervoor zorgen dat je stalker zo snel mogelijk uit je leven verdwijnt. Lees snel verder.

Sta je op het punt om te scheiden? De volgende zaken bepalen de hoogte van de alimentatie. 2017-01-23

Zijn jij en je echtgenoot uit elkaar, of van plan elkaar te verlaten? Dan is het handig om te weten hoeveel geld je straks per maand kwijt bent, of op hoeveel geld jij straks recht hebt. Benieuwd hoe de partner- en kinderalimentatie berekend wordt en op hoeveel jij waarschijnlijk recht hebt? Lees dan verder.

Schade aan je huis door bouwwerkzaamheden in de buurt? Je hebt recht op vergoeding! 2017-01-20

Woon jij vlakbij een plaats waar op dit moment bouwwerkzaamheden plaatsvinden? Dan kan het zijn dat jij daar ook schade van ondervindt. Niet alleen schade in de vorm van het geluid waar de heiwerkzaamheden voor zorgen, maar ook schade in de vorm van scheuren in je huis door het toegenomen vrachtverkeer. Weet je niet wat je hiertegen kan doen? Wij helpen je verder.

“Mijn hond bijt niet!” Alles wat je moet weten over aansprakelijkheid voor dieren. 2017-01-19

Het gebeurt steeds vaker dat mensen aangevallen worden door (vecht)honden. In de Tweede Kamer wordt zelfs gesproken van een verbod op vechthonden. Ben jij een hondenliefhebber en vraag jij je af wat er, op het gebied van eventuele aansprakelijkheid, gebeurt als je hond iemand aanvalt? Lees dan verder.

Wordt jouw kind geweigerd bij aanmelding door een school? Wat je kan doen? 2017-01-16

Hoe wrang het ook klinkt: een basisschool mag je kind weigeren. Een basisschool mag dit echter niet te pas en te onpas doen. Vraag jij je af of je kind zal worden toegelaten op een bepaalde school? Of ben je bang dat het niet inenten van je kind gevolgen kan hebben voor de toelating? Lees dan verder.

Als expat naar het buitenland? 5 dingen die je moet weten. 2017-01-13

Heb je een baan aangeboden gekregen in ‘The City of Light’? Of wil je eens een andere omgeving dan Nederland? In dat geval zijn er een hoop zaken die je moet regelen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan verder. Wij zochten 5 dingen uit die je móét weten als je als expat in een ander land gaat werken.

Fout gemaakt op je werk. Mag je baas wel of geen schade op je verhalen? 2017-01-11

Als je vrachtwagenchauffeur bent is het natuurlijk van belang dat je goed kunt autorijden. Een foutje kan gebeuren, maar als jij die vrachtwagen elke week de vangrail inrijdt, zal je baas je dat niet in dank afnemen. Fout gemaakt op de werkvloer? Lees dan verder.

Geflitst in het buitenland op weg naar wintersport? Wel of niet betalen? 2017-01-09

Je hebt een heerlijke wintersport in Oostenrijk achter de rug, maar dan valt er ineens een boete door de bus. Geflitst in Duitsland. Je zou het misschien niet denken, maar een flitspaal is een Nederlandse uitvinding. Ook in het buitenland kan je geflitst worden. Boete behaald in het buitenland? Lees dan snel verder.

Word je gepest op de werkvloer? Pak het als volgt aan! 2017-01-05

Pesten op het werk is iets waar misschien wel het allergrootste taboe op ligt. Net als vroeger op het schoolplein voelt pesten op de werkvloer als een zwakte en schamen slachtoffers zich ervoor. Nergens voor nodig. Het probleem ligt bij de pesters en niet bij de slachtoffers. Word jij gepest op werk? Lees dan verder.

Verdacht van doorrijden na ongeval, aanrijding of ongeluk? Dit is wat je moet doen. 2017-01-02

Je hebt net een ongeval veroorzaakt, waarbij iemand op de fiets ten val is gekomen. Je bent geschrokken en in shock rijd je door. Vaak staat de fietser gewoon weer op, maar in enkele gevallen niet. Het gebeurt vaak en om verschillende redenen: doorrijden na een ongeval. Ben jij of ken jij iemand die in deze situatie zit? Lees dan verder.

Oudejaarsavond, voor je het weet zit je met de gebakken oliebollen. Hoe? Zo. 2016-12-30

Het is 31 december. De klok slaat 00:00: het nieuwe jaar is begonnen. Helaas gaat deze nacht niet altijd gepaard met alleen maar leuke dingen. Wij geven je vijf redenen waarom het slim is om het nummer van advocaatzoeken.nl alvast op te slaan in je telefoon, zodat een advocaat snel aan de slag kan om jouw bij te staan op de juiste manier. Lees snel verder!

Schade of letsel toegebracht met vuurwerk? Dit kan je doen! 2016-12-28

Elk jaar komt in december de discussie omtrent het gebruik van vuurwerk weer op. Het is gevaarlijk, zou te hard zijn voor bepaalde mensen in onze samenleving en het afsteken ervan zou vooral een overheidsaangelegenheid moeten zijn. Hier kan je het een of het ander van vinden, maar feit is wel dat vuurwerk afsteken elk jaar veel schade aanricht. Heb jij schade aangericht met je vuurwerk? Lees dan snel verder.

Opgepakt voor handel in illegaal vuurwerk? Dit moet je doen. 2016-12-23

Is december je favoriete maand? Mede omdat je dan altijd weer flink kan inslaan om knallend het nieuwe jaar in te gaan? Of rij je tegenwoordig een stukje om om in België en/of Duitsland je slag te slaan? Hoe zorg je er nou voor dat jij niet wordt gepakt met je (illegale) vuurwerk? Lees snel verder.

Wanbetalende opdrachtgever? Zo krijg jij als zzp’er je factuur betaald! 2016-12-22

Als jij een klus hebt gedaan voor een opdrachtgever stuur je netjes zo snel mogelijk je factuur. Je opdrachtgever is helaas een stuk trager met betalen. Komt dit je bekend voor? Risico van het vak zeggen ze? Toch niet helemaal. Wij geven je tien tips om je factuur betaald te krijgen als zzp’er. Kan jij lekker je kerstcadeaus gaan kopen.

Help! Mijn ex betaalt de alimentatie niet, wat nu? 2016-12-19

Nadat jij en je ex uit elkaar zijn gegaan, heb jij de kinderen in huis genomen. Op tijd de kinderalimentatie betalen is altijd al lastig voor je ex geweest, maar nu heeft hij/zij besloten helemaal te stoppen met betalen. Met de handen in het haar? Geen paniek. Wij zochten uit wat je moet doen om je ex te laten betalen.

"Piek in scheidingen rondom kerst": echtscheidingsmakelaar, mediator of advocaat? 2016-12-16

Na al die jaren is het vuur er een beetje vanaf. Jullie hebben nergens meer zin in en vooral niet meer in elkaar. Het hoge woord is eruit; jullie gaan uit elkaar. Maar, hoe gaan jullie de scheiding aanpakken? Beter gezegd: wie gaat voor jullie de scheiding aanpakken? Lees snel verder.

Ontslagen of ontslag aanstaande? Zo haal je er het maximale er voor jezelf! 2016-12-14

Zit jij nog heerlijk op je werk, maar ben je bang dat je binnenkort de laan uit wordt gestuurd? Doe je nog zo je best, maar ben je bang dat op grond van de afgelopen verliezen van de onderneming je baan in gevaar is? Lees dan snel verder, want ze komen niet zo snel van je af.

Van januari t/m september verdampt je inkomen aan belasting. Verlaag je belastingen nu! 2016-12-12

Als je in Nederland alles optelt aan accijns, btw, inkomensheffing en premies die je afdraagt aan de overheid, dan draag je eigenlijk je complete loon van de eerste 9 maanden af. Ben jij ook zo moe van het feit dat al je gespaarde geld en loon linea recta naar de belastingdienst gaat? Lees dan verder.

Aangehouden door de politie? Dit is wat je moet doen 2016-12-09

Terwijl jij je klaar maakte voor een rustig nachtje, was de politie bezig een inval in je huis te plannen. Je had je ogen net een paar uur dicht toen je bruut uit je bed gehaald bent. Paniek en stress, want wat te doen? Lees snel verder, want wij helpen je met vijf onmisbare tips.

De dubbele agenda van de rechtsbijstandverzekeraar 2016-12-08

Afgelopen maandag is in een uitzending van Radar naar voren gekomen dat rechtsbijstandsverzekeraars nog steeds de Europese regels aan hun laars lappen. Een rechtsbijstandsverzekering blijkt allesbehalve voordelig. Kan een rechtsbijstandsverzekering nog wel uit? Of zijn er goedkopere alternatieven? Wij zochten het voor je uit!

Op je oude dag bestolen worden? Dacht het niet! 2016-12-05

Wanneer het geld je niet op de rug groeit en je geen persoonlijke verpleegster kan inhuren, moet je rekenen op financiering via de staat voor je thuiszorg. In zo’n geval moet je maar hopen dat de mensen die wekelijks, of misschien wel dagelijks, in je huis komen, te vertrouwen zijn.

Rijbewijs ingevorderd na rijden met te veel alcohol? 2016-12-01

Een paar promille te hoog? Heb jij een gezellig feestje gehad waar je een paar biertjes hebt gedronken en heb je vervolgens besloten toch de auto naar huis te pakken? Moest je toevallig blazen? Grote kans dat jij nu je rijbewijs kwijt bent. Dit moet je doen!

Het beloofde land voor asielzoekers, Nederland. Of toch niet? 2016-11-28

Voor vluchtelingen uit Syrië, Kosovo en Afghanistan is Nederland het beloofde land. Er is voedsel, mensen leven in vrede en het allerbelangrijkst: het is er veilig. Toch blijkt het ook in Nederland allemaal niet zo makkelijk te zijn. Wij vonden vijf bizarre dingen die je je moet bedenken voordat je in Nederland een verblijfsvergunning aanvraagt.

Online webshops zijn verplicht je bezorgkosten terug te storten! 2016-11-24

Waar jij meteen een incasso aan je broek krijgt als je te laat hebt betaald, betalen webwinkels stelselmatig het retourbedrag te laat of helemaal niet terug. Daarnaast storten veel webwinkels de bezorgkosten niet terug, terwijl ze dit wettelijk verplicht zijn. Hoe kan jij ervoor zorgen dat jij je geld wel terugkrijgt?

Facebook account gehackt? Zo voorkom je dat! 2016-11-21

AdultFriendFinder, een website met zogeheten erotische profielen, is getroffen door een enorme hackaanval. Bij die hack zijn zo’n vier miljoen Nederlandse profielen buitgemaakt. Hoe voorkom je nu dat dit gebeurt bij jouw Facebookaccount? Vijf onmisbare tips.

“We kunnen ook zwart werken, lekker goedkoop,” aldus de aannemer. Slim? Niet echt... 2016-11-17

Net samen een leuk huisje gevonden waar nog het een en ander aan moet gebeuren? Ben je van plan dit te laten doen door een kennis of een bevriende timmerman die de klus wel even zonder bon wil klaren? Zwart klussen aan je huis is niet zonder risico! Wij zetten de gevaren voor je op een rij.

Je hebt wat gezien en bent opgeroepen als getuige. Wat nu? 2016-11-15

Je woont in Zaandam en hebt laatst gezien dat de treitervloggers wéér iemand hebben lastiggevallen op straat. Of je hebt gezien hoe iemand je oude buurvrouw van nummer 100 gister een paar meppen heeft verkocht en haar daarna heeft ontdaan van haar tas. Vervolgens heb je een brief binnen gekregen van de rechtbank: je moet getuigen. Wat nu als je hier absoluut geen zin in hebt? Wij zetten hieronder op een rij wat je moet weten als je opgeroepen bent om te getuigen.

Kopen binnen één dag? De gekte op de huizenmarkt 2016-11-11

Zijn we helemaal gek geworden? De gemiddelde prijs van een woning in Nederland is het afgelopen jaar met 7,4 procent gestegen en blijft nog steeds stijgen (bron: Volkskrant, 2016). Wanneer je een huis hebt gevonden heb je vaak niet veel meer dan een dag om te beslissen of je het huis koopt. Daarom zetten wij 12 onmisbare dingen voor je op een rij waar je aan moet denken als je een huis gaat kopen.

Trump of Clinton; 2 voor 12, hoe dek je als ondernemer/belegger je risico af? 2016-11-08

Heb je aandelen in Amerika, ben jij ondernemer of doe je internationaal zaken met de Verenigde Staten? Dan zijn de volgende tips onmisbaar. Waar Clinton de Amerikaanse verkiezingen begon met een grote meerderheid in de peilingen, was de voorsprong ten opzichte van Trump gisteren nog maar heel klein. Vandaag, 8 november, ‘Election Day’, is een enorm spannende dag voor beide presidentskandidaten. Niet alleen voor hen, maar ook voor de economie zal de uitslag een enorme schok teweegbrengen.

Geld dat binnenstroomt als water: alles over zwart werken 2016-11-07

Bruto mag je misschien wel een hoop verdienen, maar netto is het bedrag beduidend lager. Hoe zou het zijn als je brutoloon gewoon rechtstreeks jouw kant op komt, zonder verplichte afvloeiingen richting de Belastingdienst, ook wel genoemd: zwartwerken. Heeft zwartwerken alleen maar voordelen? Wij zochten het voor je uit.

Komt Zwarte Piet onze schoentjes straks nog wel vullen? 2016-11-04

De Pepernotenfabriek heeft al vanaf half augustus zijn deuren geopend. Chocoladeletters zijn niet meer aan te slepen en stiekem kan iedereen al weken geen marsepein meer zien. De tijd is weer aangebroken: de tijd van Sinterklaas. Of kunnen we beter zeggen: de tijd van de grote discussie rondom Zwarte Piet.

Is internetpesten het nieuwe ‘laten struikelen’? 2016-11-01

“Internetpesters aangepakt!” Peter R. De Vries zei het al en maakte er zelfs een heel programma over. Peter R. De Vries laat in het programma zien dat er een hele hoop mis is op het internet en dat het tijd is om internetpesters aan te pakken. Ben je de dupe van internetpesten of ken jij iemand die gepest wordt via het internet? Je bent helaas niet de enige…

Wanneer word je BKR geregistreerd en merk je daar iets van? 2016-10-28

Vind je het na al die jaren mooi geweest om een huis te huren en ben je er klaar voor om een huis te kopen? Mocht je denken dat je alleen nog even langs de bank moet om een hypotheek rond te krijgen, lees dan even verder. Vanaf 1 december 2016 gelden namelijk strengere eisen. Dit betekent dat een onschuldige mogelijkheid om rood te staan op je betaalrekening al kan leiden tot een schuld volgens BKR. Wat betekenen deze regels voor jou?

Bedrijfsongeval? De werkgever moet betalen 2016-10-25

Bedrijfsongevallen komen in Nederland helaas nog teveel voor. Hartstikke vervelend natuurlijk, want daardoor maak je als werknemer eventuele kosten, kun je voor enkele dagen thuis komen te zitten of misschien nog wel erger. In veel gevallen is je werkgever aansprakelijk voor het bedrijfsongeval. In welke situaties dit het geval is?

Beter goed gejat dan slecht bedacht 2016-10-21

Artiesten, studenten en zelfs aankomend first ladies kunnen er wat van. Teksten gebruiken van anderen alsof het hun eigen bedachte teksten zijn, oftewel plagiaat. In hoeverre mag je teksten overnemen van anderen en wat zijn de gevolgen hiervan?

Erfenis ontvangen? Aanvaarden of niet 2016-10-17

Nadat een naaste, een dierbare of je geliefde oma is overleden komt het altijd het moment: de verdeling van de erfenis. Maar wat nou als je de erfenis helemaal niet wilt, omdat je weet dat er veel schulden bij zitten of omdat je al jaren in de clinch ligt met het betreffende familielid. Wat kan je dan doen? Wij zochten het voor je uit.

Rijbewijs ingevorderd? Zo krijg je hem terug! 2016-10-12

Onder invloed van alcohol of drugs gereden, meer dan 50 kilometer te hard of de verkeersveiligheid in gevaar gebracht? Grote kans dat de politie je rijbewijs in beslag heeft genomen. Lees hier hoe je, je rijbewijs zo snel mogelijk weer terugkrijgt.

Alles wat je moet weten over een rechtsbijstandsverzekering 2016-10-07

Op het moment dat je zo verstrengeld zit in een bepaalde juridische casus dat je een (peperdure) advocaat nodig hebt denk je vaak – had ik nu maar die rechtsbijstandsverzekering afgesloten. Maar, is dit wel zo voordelig? Alles wat je moet weten voordat je een rechtsbijstandsverzekering afsluit.

Snel geld verdienen? Neem ontslag en ga als zzp’er voor je baas aan de slag. 2016-10-04

Je werkt nu in loondienst, maar hoort steeds vaker mensen over het ‘zzp-erschap’ zijn. Het lijkt alsof het de zzp’ers om je heen allemaal voor de wind gaat. Jij wilt ook een roodgloeiende telefoon met de leukste opdrachten, jij wilt ook maximaal verdienen met minimale kosten. Living the dream! Of toch niet?

Alles wat je wilt weten over jouw privacy 2016-09-30

Is het recht op privacy belangrijker dan het recht op persvrijheid? Op 14 september jl. deed de Rechtbank Amsterdam uitspraak in de zaak Volkskrant tegen Mohammed Rashid. De Volkskrant plaatste een foto van de man die gecontroleerd werd op Schiphol.

Een eigen hennepplantage; wat mag wel, wat mag niet. 2016-09-28

In Nederland kweken veel mensen illegaal hennep op zolder. Klinkt verleidelijk, maar wat mag wel en wat mag niet? Wij gingen op onderzoek uit.

7 tips om je huurprijs direct te verlagen 2016-09-26

De huurprijzen stijgen gestaag, een huurder betaalt tegenwoordig al snel een vermogen voor een leuk appartementje. Maar wat als je die luxe niet hebt en je krom moet liggen om een kamertje van 12 m² te kunnen betalen? 7 manieren om je huur betaalbaar te houden.

Alles wat verkopers je niet vertellen 2016-09-20

Ben je niet gewezen op je bedenktijd van veertien dagen? Dan wordt deze automatisch verlengd naar een jaar. Ooit weleens garantie bijgekocht? Weggegooid geld! Hieronder vind je meer over alles wat verkopers je níet vertellen bij de koop van een product.

Huwelijk in zwaar weer? 8 handige tips 2016-09-16

Scheiden is van alle tijden. 220 jaar geleden werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. Vroeger was scheiden bepaalt niet standaard, maar vandaag de dag zien we een steeds maar stijgend aantal scheidingen. Alleen al in 2014 zijn er in Nederland 35.000 huwelijken gestrand.

Brexit is een feit 2016-06-28

In verschillende media wordt melding gemaakt van de gevolgen van een Brexit. Hoewel de precieze effecten enkele dagen na het referendum uiteraard niet te voorspellen zijn, is het nuttig om een aantal mogelijke ontwikkelingen nader te bezien.