7 dagen, 8.00-22.00 uur 088-8338888
088-8338888Gratis en vrijblijvende intake 7 dagen per week 8.00-22.00 uur

Incassorecht - Beslag

Conservatoir beslag. Executoriaal beslag.

Leg direct je vraag voor aan een advocaat

Beslag en advocaat

Beslag leggen is een (druk)middel om een geldvordering voldaan te krijgen. Je verzekert je, door het leggen van beslag op het vermogen van gedaagde, van betaling zodra de vordering aan jou is toewezen door de rechterlijk vonnis. Dat vermogen van gedaagde kan zijn een huis (onroerend goed), loon, z’n bankrekening, maar ook delen van de inboedel.  Het leggen van beslag ‘bij voorbaat’ is een zogenaamd conservatoir beslag. Pas nadat de vordering door de rechter aan jou is toegewezen, kun je een conservatoir beslag ‘executeren’: het executoriaal beslag.

Advocaat Beslag

Beslagleggen is uiteraard aan regels gebonden. Je moet een verzoekschrift indienen bij de voorzieningenrechter, waarbij je verslag doet van het traject tot dusver. Overeenkomst, factuur, aanmaning, sommatiebrief, inclusief bijbehorende data; en je geeft aan waarom het beslag wat jou betreft gerechtvaardigd is. Het verzoekschrift wordt, meestal nog dezelfde dag, beoordeeld. Als het verzoekschrift akkoord is, verleent de voorzieningenrechter verlof. Een deurwaarder gaat met verzoekschrift en rechterlijk verlof naar de gedaagde en ‘overhandigd’ het beslag.

De schuldenaar kan op grond van het conservatoir beslag eieren voor z’n geld kiezen en de vordering voldoen – het beslag als drukmiddel. Maar het kan ook zijn dat de schuldenaar meent dat hij in zijn recht staat. Hij neemt een advocaat in de arm en er volgt een gerechtelijke procedure. Afhankelijk van het vonnis zijn de incassokosten (deurwaarder, uren advocaat) voor eiser of gedaagde.

Laat je voorafgaand aan een incassotraject goed informeren. De hoogte van de vordering speelt een rol bij de te kiezen strategie, net als de vermogenspositie van gedaagde en de mate waarin jouw vordering onbetwist is. Een incasso-advocaat kan je helpen met het opstellen van een plan van aanpak en de uitvoering daarvan. Je zoekt iemand met kennis van zaken, een goede prijs-kwaliteitverhouding en een prettig persoon. Hoe die te vinden? Wel, via advocaatzoeken.nl

Plaats direct je vraag

© advocaatzoeken.nl

Direct hulp nodig?

Of bel gratis (8.00-22.00,
7 dagen per week):
Of laat ons terugbellen:

Gerelateerde rechtsgebieden