• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Amsterdam

Amsterdam

Advocaat in Amsterdam 

advocaatzoeken.nl richt zich op het matchen van zakelijke en particuliere cliënten aan de juiste – d.w.z. de best passende - advocaat. Dat is niet eenvoudig, want er zijn duizenden advocaten in Amsterdam. advocaatzoeken.nl is een landelijke platform, maar zeker in de stad Amsterdam, of beter: de regio Amsterdam, geen overbodige luxe.

Stel direct je vraag aan advocaten in Amsterdam. »»

Advocaat Amsterdam

Nederland kent zo’n 17.000 advocaten, uitgaande van de cijfers van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), ruim 5.000 hiervan zijn werkzaam in het arondissement Amsterdam. Bijna een derde! Dit is deels te verklaren door de aanwezigheid van enkele grote kantoren, vaak op de Zuidas – hét zakendistrict van de hoofdstad. Kantoren,denk aan Nauta Dutilh, De Brauw Blackstone Westbroek, Loyens & Loeff, Houthoff Buruma, Stibbe, Van Doorne, etc., waar vaak meer dan 100 advocaten werkzaam zijn. Toch is, ook met aftrek van de Zuidasadvocaten, de hoeveelheid Amsterdamse advocaten opvallend hoog. Hoe komt dat?

Uiteraard is de bedrijvigheid in Amsterdam aanzienlijk. Er zijn veel bedrijven gevestigd, er wonen veel mensen, en dus is er – in algemene zin – een hoop te doen, ook als het gaat om juridische dienstverlening. Maar er zijn meer oorzaken denkbaar. Zo kent Amsterdam twee universiteiten (Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit) waar rechtsgeleerdheid sinds jaar en dag tot het curriculum behoort. Een flink deel van de studenten wordt, logischerwijs, advocaat. Daarnaast kent Amsterdam ook een grote rechtbank (zo’n 200 rechters), hoewel het arondissement slechts 6 gemeenten omvat: Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn. Advocatenkantoren vestigen zich graag in de buurt van een rechtbank, daarop is de advocaat in Amsterdam geen uitzondering.

Kort en goed, het aanbod van advocaten is in Amsterdam enorm. Er zijn bekende (van televisie) strafrechtadvocaten als Spong, Hiddema, Franken, Korver en voorheen Moszkowicz, maar de Amsterdamse advocatuur is natuurlijk breder dan het strafrecht. De meer klassieke rechtsgebieden personen- en familierecht, arbeidsrecht en ondernemingsrecht zijn goed vertegenwoordigd; daarnaast kent de hoofdstad veel nichekantoren (ook wel: boetiekkantoren) die zich richten op één enkel onderdeel van de advocatuur, zich daarin specialiseren en klein in omvang blijven. Dit type kantoor kan qua kennis en ervaring concurreren met de grote Zuidaskantoren, maar rekent – vooral vanwege lage(re) overheadkosten – met een aanzienlijk lager uurtarief. Met name in het vastgoedrecht zijn veel nichekantoren actief.

Hoe nu, uit dit enorme Amsterdamse aanbod, de juiste advocaat te vinden voor jouw specifieke casus?

Daarbij helpt advocaatzoeken.nl. We maken de advocatuur inzichtelijk voor particuliere en zakelijke cliënten. Door een slimme systematiek. Door een goede uitleg. Door advocaten te laten beoordelen door andere cliënten, helemaal van deze tijd. Je kunt, kortom, in een handomdraai de (Amsterdamse) markt verkennen. Zo vinden cliënten een advocaat die past bij hun vraag.

Een advocaat die matcht met jouw opdracht is voordelig. Immers, een goede match betekent een advocaat met kennis van zaken. Kennis van zaken, dat scheelt tijd en daarom geld. En het vergroot de kans op een succesvolle uitkomst. Belangrijk dus, een passende advocaat.

advocaatzoeken.nl biedt haar diensten gratis aan voor cliënten. Je plaatst een opdracht, vergelijkt de binnenkomende reacties en kiest de beste advocaat. »»