• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Utrecht

Utrecht

Advocaat in Utrecht

In de volle breedte van haar advocatenaanbod heeft Utrecht voor de meeste juridische kwesties een advocaat binnen zijn stadsgrenzen. Maar welke moet je hebben? Daar helpt advocaatzoeken.nl bij.

Klik hier om direct een advocaat in Utrecht te contacten of bel 088 833 88 88. »»

Advocaat Utrecht

De stad Utrecht, zelfverklaard ‘Mensenrechtenstad van Nederland’, heeft een behoorlijk aanbod van advocaten. Op de chique Maliebaan vind je een hele rits kantoren variërend van klein (1 à 2 advocaten) tot groot ( zo’n 25 advocaten). Nog groter worden de Utrechtse kantoren op bedrijventerrein Rijnsweerd. Daar, in het oosten van Utrecht, zijn onder meer Van Benthem & Keulen en CMS te vinden. CMS is meteen ook het grootste kantoor van de stad, onderdeel van een wereldwijde holding. Dit kantoor telt in Nederland zo’n 250 advocaten. Dergelijke kantoren, law firms, waarvan Utrecht er dus eentje tel, richten zich uitsluitend op de (groot)zakelijke markt. Kwesties die voorliggen zijn bijv. IE-vraagstukken of dikke contracten die van doen hebben met overname of het samengaan van (internationale) bedrijfsonderdelen. Voor de stad Utrecht nuttig om dergelijke diensten te kunnen aanbieden, hoewel het gerucht gaat dat CMS de Utrechtse vestiging weer gaat onderbrengen in Amsterdam. Afwachten.

Het gros van de Utrechtse kantoren richt zich op particulieren en het MKB uit Utrecht en omstreken. Denk aan De Bilt, Ijsselsteijn, Nieuwegein, Houten, Bilthoven. De ‘Maliebaankantoren’ werden al genoemd, maar ook in de wijken rondom vind je de nodige advocaten. In een straal van een paar 100 meter rond het Wilhelminapark vind je, naast de Maliebaan en Rijnsweerd, een derde cluster van advocaten in Utrecht. Het betreft kantoren tot 20 advocaten die vaak een standaardpraktijk kennen, veelal bestaande uit arbeidsrecht, ondernemingsrecht en personen- en familierecht. Links en rechts aangevuld met specialisten in bijv. auteursrechtelijke kwesties, vreemdelingenrecht, kerkrecht, rechten rondom muziek en reclame, etc. 

Hier kun je eenvoudig achterhalen welke advocaat uit de regio Utrecht geschikt is voor jouw zaak.

Rechtstreeks bellen met advocaatzoeken.nl kan ook: 088 - 833 88 88.

Utrecht kent naast de nodige advocaten, ook een rechtbank. De Rechtbank van Utrecht(onderdeel van de Rechtbank Midden-Nederland die behalve Utrecht nog vestigingen heeft in Almere, Amersfoort en Lelystad) vind je vlakbij het station – op het Vrouwe Justitiaplein 1. De Rechtbank Midden-Nederland behandelt zaken in eerste aanleg.

In Utrecht worden veel advocaten opgeleid. Jaarlijks stromen honderden rechtenstudenten de stad binnen, einddoel: advocaat. Tenminste, voor een flink deel van de studenten die op de Drift, het Janskerkhof, Kromme Nieuwegracht en De Uithof onderwezen krijgen hoe het Nederlandse recht in elkaar steekt. Onderdeel van de studie is tegenwoordig ook de présence van een advocaat. Anders dan vroeger kan een advocaat niet meer achterover leunen, wachtend op de volgende zaak. Een advocaat die bij de tijd is, kan uitleggen waarom zijn of haar uurtarief ‘x’ bedraagt, verleent daarvoor een uitstekende service en weet zichzelf actief te profileren op het internet. Bijvoorbeeld via advocaatzoeken.nl. Een platform dat inzicht verschaft in de vanouds wat gesloten branche die de advocatuur was/is. Heel goed dat de Universiteit van Utrecht hier aandacht aan schenkt.

Klik hier voor het vinden van een advocaat uit Utrecht. »»