• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Amersfoort

Amersfoort

Advocaat in Amersfoort

Hier vind je snel en eenvoudig een advocaat. »» 

Amersfoort telt volgens onofficiële cijfers zo’n 150 advocaten. Voldoende keus dus, zou je zeggen, voor een stad met zo’n 150.000 inwoners. Echter bij het zoeken naar een passende advocaat is het steeds minder van belang in welke stad deze advocaat zich bevindt. Waar het vroeger zo was dat mensen uit Amersfoort een advocaat uit Amersfoort in de arm namen, de mensen uit Barneveld een advocaat uit Barneveld en een ondernemer uit Soest, bij juridische vraagstukken, een advocaat uit Soest zocht – en als daar, in het voorbeeld van Soest, geen advocaat te vinden was, dan ging men te rade in de dichtstbijzijnde grote plaats. Hier: Amersfoort, of misschien Utrecht. Zo ging het vroeger, maar vandaag de dag is de praktijk anders.

Advocaat Amersfoort

Omdat de advocatuur steeds transparanter wordt, onder meer dankzij het internet, willen rechtszoekenden eerst zien wat er te koop is. Welke diensten levert de advocaat? Wat kost dat? Is voor de betreffende casus een advocaat met een algemene praktijk benodigd, off moet men – voor een optimaal resultaat – gebruikmaken van een specialist? Allemaal vragen die vroeger niet of nauwelijks gesteld werden, maar waar (particuliere en zakelijke) cliënten tegenwoordig een goed en objectief antwoord op willen. Dat is geen verkooppraatje van advocaatzoeken.nl, alle bij ons aangesloten advocaten, of die nu in Amersfoort, Barneveld, Soest of elders praktijk houden, zullen beamen dat de markt veranderd is ten opzichte van zeg acht jaar geleden. Het aanbod juridische dienstverleners is gegroeid, de advocaat moet harder zijn of haar best doen cliënten te verwerven. En het feit dat de lokale, regionale advocaat meer en meer een landelijke praktijk voert, ook dat is van invloed op de advocaat. Dat geldt de advocaat uit Amersfoort, maar net zo goed de advocaat uit Soest, het advocatenkantoor uit Baarn en tevens de éénpitter uit Leusden.

Wel moet worden gezegd dat voorgaande niet op alle rechtsgebieden van toepassing is. Bij een echtscheiding (personen – en familierecht) is een fysieke ontmoeting met de (beide) advocaten de norm. Er moeten, idealiter in goed overleg, afspraken worden gemaakt over het ouderschapsplan, alimentatie en eventueel pensioen. Partijen gaan hierbij samen hun advoca(a)t(en) om tafel. In dit geval speelt afstand dus wel degelijk een rol.

Ik zoek een advocaat in Amersfoort, wie moet ik hebben?

Eerste punt dat van belang bij het beantwoorden van deze vraag is het rechtsgebied waarop een kwestie betrekking heeft. Je komt uit Amersfoort, gaat scheiden, en zoekt een advocaat om je te helpen. In dat geval, je leest het hierboven, is een advocaat uit de buurt aan te bevelen. Voor andere rechtsgebieden (bijv. het strafrecht, insolventie en hypotheken) is de precieze locatie minder van belang. Tegelijk kent Amersfoort een flink aanbod advocaten die ter zake kundig zijn. Een soort van cluster met advocatenkantoren vind je in het gebied tussen het station en de oude binnenstad. Maar dit betreft een beperkt deel van de Amersfoortse advocatuur, een groot cluster is er niet. De verschillende kantoren zitten verspreid door de hele stad.
Voor het vinden van de juiste advocaat in Amersfoort, plaats je een opdracht op advocaatzoeken.nl. Zodoende kun je aangeven voor welk rechtsgebied je een advocaat zoekt, of je verzekerd bent of wellicht een advocaat pro deo zoekt. Je kunt laten weten of je een mannelijke of vrouwelijke advocaat wenst, een ervaren advocaat nodig hebt en daarnaast kun je gebruik maken van de beoordelingen van cliënten die jou voorgingen. Op deze manier komt een goede match tot stand te brengen tussen jouw opdracht en de advocaat. Wellicht een advocaat uit Amersfoort, maar misschien wel eentje daarbuiten, simpelweg omdat dit beter past bij jouw rechtsvraag.

Vul hier je opdracht in en kies de advocaat die bij je past! Een telefonisch intake is ook mogelijk: 088 - 833 88 00. »» 

Tot slot nog enkele wetenswaardigheden over juridisch Amersfoort. Amersfoort valt bij de Nederlandse Orde van Advocaten onder het arrondissement Midden-Nederland. Daarnaast kent de stad een rechtbank, deze zittingslocatie is onderdeel van de rechtbank Midden-Nederland (overige zittingslocaties vind je in Utrecht, Lelystad en Almere). De rechtbank in Amersfoort vind je aan de Stationsstraat 81 te Amersfoort.