• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Den Haag

Den Haag

Advocaat in Den Haag

Na Amsterdam en Rotterdam is Den Haag de grootste advocatenstad van Nederland. Het arrondissement van de Hofstad telt ongeveer 1900 advocaten, verdeeld over zo’n 600 kantoren.

Zoek je een advocaat in Den Haag?

Klik hier voor het plaatsen van een zakelijke opdracht en zoek de juiste advocaat in de omgeving Den Haag. »»

Advocaat Den Haag

Een typische Haagse advocaat is niet eenvoudig te omschrijven. Niet in de zin: bijna allemaal dames en heren die zich bezighouden met Merger&acquisition – de grote overnames en fusies. Dat doet men ook wel in Den Haag, die overnames, en wel een paar grote ook, maar het vormt zeker niet de kern van de advocatuur in Den Haag. Dat heeft ook te maken met de stad zelf, de demografie van de stad of beter: de zakelijke demografie van Den Haag. Den Haag kent enkele (inter)nationale hoofdkantoren als Aegon, KPN, PostNL en Imtech. Echter Den Haag is in zakelijk zin vooral gestoeld op de politiek, het Internationaal Gerechtshof, diverse tribunalen en ambassades. Niet voor niets is een bijnaam van Den Haag de ‘Hoofdstad van het internationale recht’. Wat betekent dit – businesswise – voor de Haagse advocatuur? Dat deze zich veelal richt op het midden- en kleinbedrijf, de aanpalende dienstverlening voor politiek, ambassades etc. Maar ook op Scheveningen met zijn vissers en haven.

Na het vertrek van De Brauw Blackstone & Westbroek uit Den Haag, is Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn het grootste kantoor van Den Haag. Andere kantoren in Den Haag die behoren tot de grotere kantoren van ons land zijn Bird&Bird, BarentsKrans, Ekelmans & Meijer en DVDW. Toch is de hoofdmoot van de Haagse advocatuur klein van omvang. De meeste kantoren vind je in de categorie éénpitters en 2-5 advocaten. Ook dit is een van de redenen dat, voor het zakelijke deel van de Haagse advocatuur, het mkb de grootste opdrachtgever is. Zodoende is er in Den Haag veel juridische knowhow met betrekking tot contracten, reorganisaties, intellectuele eigendom, aanbestedingen en het huurrecht. Kortom, die onderwerpen waar een schildersbedrijf uit Den Haag, het vissersbedrijf in Scheveningen, een aannemer uit Rijswijk, een Leidse ICT-dienstverlener of een marketingbureau uit Zoetermeer, op z’n tijd een advocaat voor nodig heeft.

Het arrondissement van de rechtbank in Den Haag bestaat uit drie regio’s te weten Den Haag, Gouda en Leiden. Binnen deze ‘driehoek’ bevinden zich tal van advocaten, uiteraard ook buiten de stadsgrenzen van Den Haag. Voor particulieren geldt dat ze voor zaken als echtscheiding, alimentatie of ontslag terecht kunnen bij een advocaat uit de buurt. Samen met het huurrecht, zijn arbeidsrecht en personen- en familierecht de grootste pijlers in het arrondissement. Veel advocatenkantoren in de Hofstad kunnen je hierbij helpen en dat geldt net zo goed voor advocaten uit Zoetermeer, Katwijk, Rijswijk, etc. Natuurlijk wil je een goede advocaat, de juiste, zogezegd. Daarbij helpt het platform advocaatzoeken.nl. Hoe moet je uit al die advocaten in de regio Den Haag diegene kiezen die bij jou past, die past bij jouw vraag en portemonnee?

Klik hier om – gratis en vrijblijvend – een opdracht te plaatsen en advocaten uit de regio Den Haag te vergelijken of bel direct 088 833 88 88. »»