7 dagen, 8.00-22.00 uur 088-8338888
088-8338888Gratis en vrijblijvende intake 7 dagen per week 8.00-22.00 uur

Voor advocaten

Ook lid worden van advocaatzoeken.nl? Veel collega’s gingen je voor. Handig, want deze website is het verlengstuk van je praktijk. advocaatzoeken.nl zorgt dat je online vindbaar bent en genereert voor jou de juiste opdrachten, zodat jij tijd overhoudt voor je core business: aan het werk voor de cliënt. ´Doen waar je goed in bent', noemen we dat.

Geïnteresseerd? Meld je hier aan of neem contact met ons op.  

Na aanmelding ontvang je een overeenkomst met de voorwaarden, de inloggegevens van jouw account en toegang tot je profiel. Zodra een en ander is verwerkt krijg je per e-mail de eerste opdrachten gepresenteerd. Stuur je reactie naar de cliënt en kom met elkaar in contact.

Voor advocaten advocaatzoeken.nl informatie

advocaatzoeken.nl afgestemd op regelgeving Nederlandse Orde van Advocaten

In het najaar van 2015 is er in het dekenberaad van de Orde van Advocaten uitgebreid gesproken over websites die rechtzoekenden aan advocaten koppelen. De Orde verwerpt, blijkens de verslaggeving n.a.v. het dekenberaad, een directe relatie tussen de financiële vergoeding en de verkregen opdracht, maar gaat akkoord met een redelijk advertentietarief.  Een citaat uit de berichtgeving van de Orde:

‘... indien een advocaat via een dergelijke website [bijv. advocaatzoeken.nl, red.) een zaak aangebracht krijgt, het deze advocaat niet geoorloofd is om daarvoor een beloning of provisie toe te kennen. Concreet betekent dit bijvoorbeeld een verbod om te betalen per ontvangen lead. Wel is het vanzelfsprekend toegestaan om te adverteren op dergelijke websites, mits dat gebeurt met inachtneming van een redelijk advertentietarief.’

Het model van advocaatzoeken.nl is helemaal afgestemd op de laatste regelgeving. Het vaste tarief (€ 99,- exclusief btw per maand) kan moeiteloos doorgaan voor ‘redelijk advertentietarief’, vergelijk de geldende tarieven van bijvoorbeeld Sanoma. Daarnaast rekent advocaatzoeken.nl geen kosten per verkregen opdracht en wordt het maandtarief niet naar boven of beneden bijgesteld als de hoeveelheid geslaagde matches in aantal toe- of afneemt. Tot slot benadrukt advocaatzoeken.nl dat elke opdracht van een rechtzoekende wordt uitgezet onder vijf advocaten. De geselecteerde advocaten krijgen gelegenheid de potentiële cliënt een voorstel te doen. Uit de voorstellen kiest de cliënt met welke advocaat hij of zij contact wenst. Het laatste woord is, kortom, aan de cliënt.

Recent heeft de deken van Noord-Nederland zich uitgesproken over Gedragsregel 2 lid 2. Op een vraag van een van de advocaten uit zijn departement of de deelname aan een bemiddelingssite geoorloofd is, heeft de deken zeven categorieën opgesteld. De categorieën zien op de provisie die advocaten betalen voor een digitale vermelding:

  1. Geen vergoeding
  2. Vaste periodieke vergoeding (redelijk advertentietarief)
  3. Prijs per klik
  4. Vergoeding per doorgezonden offerte-aanvraag (non-exclusief)
  5. Vergoeding per doorgezonden offerte-aanvraag (exclusief)
  6. Vergoeding per aangenomen zaak
  7. Vergoeding is percentage van het honorarium

De eerste drie categorieën zijn in lijn met de Gedragsregels, de overige categorieën niet, aldus de deken van Noord-Nederland. Zoals vermeld hanteert advocaatzoeken.nl een vaste vergoeding – categorie 2.

Voor meer informatie zie FAQ Advocaten.

Direct hulp nodig?

Of bel gratis (8.00-22.00,
7 dagen per week):
Of laat ons terugbellen:

Hoe maak ik een goede opdracht aan?

FAQ
Tips & tricks
Support