• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Arnhem

Arnhem

Een advocaat uit Arnhem

Het online platform advocaatzoeken.nl helpt u bij het vinden van een passende advocaat. In heel Nederland, en dus ook in Arnhem.

Bij ons vind je advocaten met kennis van zaken. Plaats hier je opdracht. »» 

Advocaat Arnhem

Arnhem telt zo’n 300 advocaten. De stad heeft enkele grote(re) advocatenkantoren binnen haar muren, soms zelfstandig, maar ook wel als vestiging van een breder geheel. Dat wil zeggen: kantoren met vestigingen in Arnhem, Nijmegen, Zwolle, Apeldoorn, etc. Opvallend is dat er nagenoeg geen advocaten uit Arnhem en omgeving zijn die direct verbonden zijn aan een organisatie die kantoor houdt in de Randstad. Arnhemse advocaten hebben een duidelijke focus op het (noord)oosten van Nederland, de meest westelijke vestiging van bijvoorbeeld Nysingh – samen met Dirkzwager een van de grotere regiokantoren – is Zwolle. Naast de genoemde grotere kantoren, kent de stad Arnhem ook een keur aan éénpitters en advocaten die met twee of drie in een maatschap zitten. Voor veel particulieren zijn dergelijke advocaten meestal de beste match. De kosten van dit type advocaat zijn geregeld lager dan bij de advocaten die grote panden bemannen; en dat is terug te zien in het uurtarief. Slim om te onthouden: de prijs – het uurtarief – van een advocaat zegt niet per definitie iets over de kwaliteit. In de theorie rondom het advocatenuurtarief is dit wel het geval, maar de praktijk – ook in Arnhem – is anders. Wat wij merken is dat bij kleinere kantoren de prijs-kwaliteitverhouding vaak dik in orde is. Zeker wanneer men zich beperkt tot één of enkele rechtsgebieden, mag ervanuit worden gegaan dat de kennis en kunde van een advocaat goed is.

Waarom een advocaat in Arnhem?

Als in veel andere steden van Nederland, geldt dat – gemiddeld genomen – de bevolking van Arnhem vooral, maar zeker niet uitsluitend, gebruik maakt van een advocaat als het gaat om ontslag, echtscheiding, omgangsregelingen, conflicten met de huurbaas of het maken van bezwaar tegen organisaties die verantwoordelijk zijn voor het verstrekken van uitkeringen (UWV, SVB, gemeente Arnhem). Voorgaande geldt voor Arnhem en omliggende dorpen en steden als Oosterbeek, Velp, Elst, Huissen, Didam en Zevenaar. De ‘advocaatbehoefte’ in Arnhem tekent in feite een dwarsdoorsnede van de Nederlandse samenleving. Het zijn die dingen waar veel mensen gedurende hun leven een keer mee van doen krijgen.

Hier kun je - gratis - een opdracht plaatsen die wij matchen aan een passende advocaat. »» 

Ik heb een advocaat in Arnhem nodig, wie moet ik hebben? 

Je kijkt voor het vinden van de juiste advocaat onder meer naar zijn of haar expertise. Voor welk rechtsgebied heb jij een advocaat nodig? Het is uiteraard handig als de betreffende advocaat enige ervaring binnen het rechtsgebied dat voor jouw kwestie aan de orde is. Tegelijk zijn er, hoewel ze in aantal afnemen, flink wat advocaten die een zogeheten ‘algemene praktijk’ voeren – te vergelijken met de huisarts. De advocaat met een algemene praktijk kan je vaak prima helpen bij het juridische huis-tuin-en-keuken-werk. Echter, is jouw casus een complex geval, dan kun je wellicht beter terecht bij een specialist (vgl. de specialist in het ziekenhuis). Het voordeel van Arnhem is dat de stad een ruime keus aan ‘juridische huisartsen en specialisten’ biedt.

Kun je dan niet gewoon zelf een advocaat benaderen? Jazeker, dat kan. Maar het valt helemaal niet mee om uit het omvangrijke aanbod die advocaat te kiezen die goed past bij jouw kwestie. En daar komt advocaatzoeken.nl om de hoek kijken. Wij kunnen door onze kennis van juridisch Arnhem en omstreken (ook in Nijmegen is een groot aanbod advocaten) helpen bij het maken van de juiste keuze – onder meer op basis van expertise, van ervaring, geslacht (misschien heb je een voorkeur voor een vrouwelijke of juist een mannelijke advocaat) en de vraag of jouw opdracht er eentje is die kan rekenen op door de overheid gefinancierde rechtsbijstand. Via bovenstaande link kun je je opdracht plaatsten.

Liever een telefonische intake? Dat kan ook: 088 833 88 88. »»