• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Zwolle

Zwolle

Advocaat in Zwolle

De regio Zwolle behoort tot het arrondissement Overijssel. Arrondissementen zijn een soort juridische regio’s waarin Nederland is opgedeeld. Zwolle behoort in dit overzicht dus tot Overijssel. Advocaten die praktijk houden in bijvoorbeeld Zwolle, Hasselt, Hattem of Kampen zullen voor hun lokale en regionale cliënten vaak procederen bij de rechtbank Zwolle. Deze rechtbank is onderdeel van de rechtbank Overijssel. Deze rechtbank kent naast Zwolle nog zittingsplaatsen in Almelo en Enschede. Voor een eventueel hoger beroep moet men zich melden bij het hof Arnhem-Leeuwarden.

Doe hier een gratis en vrijblijvende intake! Of bel voor direct contact 088 833 88 88. »» 

Advocaat Zwolle

Wat kenmerkt nu de stad Zwolle? Of beter: de regio Zwolle? Eerst zoomen we, bij het beantwoorden van deze vraag, in op ondernemend Zwolle. De grootste groep ondernemers in de regio betreft het MKB. Rapporten van o.a. MKB Regio Zwolle en de regionale afdeling van VNO-NCW onderschrijven het primaat van het MKB (<250 werknemers) in de regio Zwolle. Hoewel de grootbedrijven, dat wil zeggen bedrijven met meer dan 250 werknemers, met elkaar zo’n 25% van de werkgelegenheid in de regio voor hun rekening nemen – ook substantieel dus. De regio kent een breed economisch aanbod. Er is industrie, handel, agri & food, tech, maar ook een ruime hoeveelheid zorg- en onderwijsinstellingen. Voorts is Zwolle een belangrijke hub (verbinding) tussen het noordoosten van Nederland en de Randstad en verder. Logistiek en distributie zijn om die reden ook belangrijke pijlers van het MKB in Zwolle en omstreken.

De advocatuur kent bovenstaande schets van de Zwolse regio natuurlijk ook. Advocaten spelen in op het aanbod, dat is terug te zien in de vele advocaten ondernemings- en arbeidsrecht in de stad Zwolle. Je ziet dat de veel advocaten er de voorkeur aan geven zich in de stad Zwolle te vestigen. De praktijk van deze advocaten heeft echter wel degelijk en regionale – en heel geregeld zelfs een landelijk – bereik. Voor de omliggende plaatsen geldt dat hier uiteraard ook advocaten gevestigd zijn, echter het betreft vaak wat kleinere kantoren. Dit zegt niet over de kwaliteit van de desbetreffende advocaat dit in minder mate. De lokale advocaat in Kampen, Dalfsen, Meppel of Ommen heeft vaak het zwaartepunt van zijn of haar praktijk op het particuliere vlak liggen, hoewel men er voor de meest voorkomende zakelijke cases meestal prima uit de voeten kan. Denk aan ontslag, debiteuren, incasso.

Ik zoek een advocaat in Zwolle, wie moet ik hebben?

Op ons platform kun je aangeven welke wensen je hebt met betrekking tot een advocaat. Je start met het beschrijven van je vraag. Waarom zoek je advocaat, wat is er aan de hand. Hierna kun je aangeven hoe je wenst te betalen: heb je een rechtsbijstandverzekering? Is sprake van gesubsidieerde rechtsbijstand? Ook de beschikbaarheid speelt een rol. Al deze zaken, en meer, kun je invullen op advocaatzoeken.nl. Wij maken vervolgens een match met advocaten die terzake kundig zijn en voldoen aan jouw wensen. Dat kan zijn met een advocaat uit Zwolle, maar mogelijk kan een advocaat uit Utrecht of Amersfoort jou veel beter van dienst zijn. Simpelweg omdat hij of zij meer expertise heeft op een zeker onderwerp. Hoe het ook zij, advocaatzoeken.nl heeft – doordat we goed thuis zijn in juridisch Nederland en een onafhankelijk advies geven – veel inzicht in de beste match. Dat scheelt jou tijd én geld.

Bel 088 833 88 88 of plaats een opdracht op de website. »»