• 088 - 833 88 88
 • Gratis en vrijblijvende intake
 • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Rotterdam

Rotterdam

Advocaat in Rotterdam

Je zoekt een advocaat in de omgeving Rotterdam, wie moet je hebben? Dat hangt uiteraard af van de vraag die je hebt. Gaat het om een alimentatiekwestie of gaat jouw bedrijf fuseren, dat zijn zeer uiteenlopende onderwerpen en ze vragen daarom verschillende advocaten. Toch is het niet zo dat, als je weet op welke rechtsgebied je een advocaat zoekt, het direct duidelijk is welke van de circa 1950 Rotterdamse advocaten je moet hebben.

Zoek jij een advocaat in Rotterdam voor een zakelijk geschil?

Kom direct in contact met een advocaat in Rotterdam. »»

Advocaat Rotterdam                                                            

Rotterdam is, na Amsterdam, de stad met de meeste advocaten van Nederland. Grote stad, veel advocaten en enkele grote – soms internationale – kantoren als Houthoff Buruma, NautaDutilh, Ploum Lodder Princen of Ten Holter Noordam. Deze advocatenkantoren richten zich vrijwel uitsluitend op de zakelijke markt. De haven, het internationale karakter van Rotterdam, daar kunnen deze advocaten goed hun brood mee verdienen.

Meer en meer worden advocaten specialisten. Waar je vroeger veel advocaten had met een algemene rechtspraktijk, zie je vandaag dat steeds een advocaat zich toelegt op één enkel rechtsgebied. Ook in Rotterdam zijn advocaten te vinden die verbonden zijn aan een dergelijk nichekantoor (of: boetiekkantoor). Met name in het zakelijke verkeer is zo’n gespecialiseerde advocaat een aanbeveling. Belangen zijn doorgaans groot, en als er een significant geldbedrag is gemoeid met de juridische kwestie die voorligt, dan rechtvaardigt dit het in de arm nemen van een gespecialiseerde advocaat. Rotterdam kan wat dit aangaat putten uit een groot reservoir aan advocaten; maar het is wel zaak de juiste advocaat te vinden. Eentje die matcht met jouw casus.                     

Rotterdam is een stad met ruim 600.000 inwoners. Allemaal particulieren met een huis, een baan of geen baan, een relatie of een huwelijk, met familie, kortom al die onderwerpen waarbij een advocaat soms nodig is. Rotterdam kent legio advocaten personen- en familierecht (echtscheiding, alimentatie), arbeidsrecht (ontslag) etc. Wie jij moet hebben, dat is een vraag waar wij bij helpen. Een advocaat op de hoek lijkt wellicht makkelijk, maar als dit niet de juiste advocaat is, kun je beter verderopin Rotterdam gaan kijken. Dat is waar advocaatzoeken.nl bij helpt, bij het vinden van een passende – Rotterdamse – match. Overigens moet je ‘Rotterdam’ hier opvatten in brede zin. De Nederlandse Orde van Advocaten heeft ons land verdeeld in 11 verschillende arrondissementen. Het arrondissement Rotterdam bestaat uit de plaatsen:

 1. Albrandswaard
 2. Alblasserdam
 3. Barendrecht
 4. Binnenmaas
 5. Brielle
 6. Capelle aan den Ijssel
 7. Cromstrijen
 8. Dordrecht
 9. Giessenlanden
 10. Goeree-Overflakkee
 11. Gorinchem
 12. Hardinxveld-Giessendam
 13. Hellevoetsluis
 14. Hendrik-Ido-Ambacht
 15. Korendijk
 16. Krimpen aan den Ijssel
 17. Lansingerland
 18. Leerdam
 19. Maasssluis
 20. Molenwaard
 21. Nissewaard
 22. Oud Beijerland
 23. Papendrecht
 24. Ridderkerk
 25. Rotterdam
 26. Schiedam
 27. Sliedrecht
 28. Strijen
 29. Vlaardingen
 30. Westvoorne
 31. Zederik
 32. Zwijndrecht

Deze plaatsen zijn verdeeld over de zittingsplaatsen Dordrecht en Rotterdam. Je ziet, een enorm gebied waarbinnen zich een grote hoeveelheid advocaten bevindt. Een advocaat uit je eigen woonplaats kan makkelijk zijn, maar vandaag de dag is het heel normaal dat het contact tussen een cliënt en zijn of haar advocaat, helemaal telefonisch of per e-mail gaat. Daarom is een advocaat op loopafstand niet per se nodig. Veel belangrijker is dat de advocaat die jij kiest – of je nu in Rotterdam, Dordrecht of Vlaardingen woont – een advocaat is die verstand heeft van jouw zaak.

Klik hier voor het zoeken en vergelijken advocaat in de regio Rotterdam of bel 088 – 833 88 88. »»