7 dagen, 8.00-22.00 uur 088-8338888
088-8338888Gratis en vrijblijvende intake 7 dagen per week 8.00-22.00 uur

Geen zon in je tuin door je buurman? Voorkom een burenruzie!

Gepubliceerd:

De zomer komt eraan! Maar staat er een enorme eik in de tuin van je buurman die al jouw zon wegneemt? Of heeft de uitbouw van je buurvrouw net dat kleine beetje zon per dag in je tuin weggenomen? Dat is natuurlijk vervelend. Het is echter niet zo dat het per definitie verboden is om een uitbouw te doen of een grote boom te planten als dit jouw zonlicht wegneemt. Wij leggen uit waar jij en je buurman recht op hebben!

Geen zon in je tuin door je buurman? Voorkom een burenruzie!

Mijn buren hebben een boom op de erfgrens geplaatst, wat zijn mijn rechten?

Een boom moet ten minste 2 meter van de erfgrens af geplaatst worden en mag dus in principe niet op de erfgrens staan. Hiervoor geldt de uitzondering dat een boom wel op de erfgrens mag staan als hij niet hoger is dan de schutting. Als je onenigheid hebt over een boom die is geplaatst vlakbij of op de erfgrens, ga dan zo snel mogelijk in gesprek met je buren en probeer samen tot een oplossing te komen. Je kan bijvoorbeeld vragen of ze de boom willen snoeien of je kan aanbieden dit voor ze te doen. Als jullie er niet uitkomen kan je de hulp van een gespecialiseerde advocaat inschakelen.

Ik heb bezwaar tegen de bouwplannen van mijn buren, wat nu?

Het is toegestaan om een uitbouw of een schuur in je tuin te bouwen, maar hier zitten wel regels aan verbonden. Op het moment dat een uitbouw al het licht in jouw huis wegneemt, of ramen bevat die uitkijken op jouw huis waardoor je privacy in het geding komt, dan kan je hiertegen bezwaar maken. Helaas is het vaak zo dat een uitbouw die binnen de regels valt getolereerd moet worden, ondanks het feit dat hieraan nadelen kleven.

Kom je er niet uit met je buren of wil je advies van een specialist?

Leg direct je vraag voor aan een advocaat

Direct hulp nodig?

Of bel gratis (8.00-22.00,
7 dagen per week):
Of laat ons terugbellen:

Hoe maak ik een goede opdracht aan?

FAQ
Tips & tricks
Support