• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Met schade terug van wintersport? Hier heb je recht op!

Met schade terug van wintersport? Hier heb je recht op!

Met schade terug van wintersport? Hier heb je recht op!

Heel thuiskomen

De files zijn weer lang en de bergen weer vol: de wintersporters zijn het land weer uit. Voordat je vertrekt maakt een grappig familielid nog de opmerking ‘wel heel thuiskomen he?!’ Je zucht omdat dit al de zoveelste grappenmaker is. Je bent natuurlijk een goede skiër en goede skiërs vallen niet, of wel?

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Zelfs de beste skiër kan het overkomen: je kan aangeskied worden, zelf iemand over het hoofd gezien hebben en een crash gemaakt hebben of gewoon domweg over de kop vliegen omdat je de snelheid van je ski’s niet meer onder controle had. Aangezien dit iedereen kan overkomen is het van belang dat je goed verzekerd bent. De meeste mensen letten erop dat ze, voordat ze op wintersport gaan, hun reisverzekering met wintersportdekking rond maken.

Ongeluk op wintersport? Je bent niet de enige. Het aantal ongelukken onder de Nederlandse wintersporters is dit jaar 10 procent meer dan vorig jaar. Zo’n zeshonderd meldingen van ongelukken kwamen er dit wintersportseizoen binnen (bron: Telegraaf, 2017).

Ritje in de banaan

Veel mensen denken echter onterecht dat je zorgverzekering voor de gehele schade op gaat draaien. Dit is niet zo. Je zorgverzekering vergoedt alleen kosten die je maakt bij het buitenlandse ziekenhuis. Ben jij met de banaan of sneeuwscooter naar beneden gebracht en heb je geen reisverzekering? Dan kost dit je zo’n 600 euro. Heb je het wat extremer aangepakt en ben je met de helikopter naar beneden gebracht? Zonder reisverzekering zal dit je tussen de 2.500 en 3.500 euro gaan kosten. Ben je wel verzekerd? Dan is het van belang dat je verzekering deze kosten voor je gaat uitbetalen. Vaak zal je verzekering, als je van al deze kosten bewijzen hebt, dit zonder morren voor je uitbetalen.

Tussen de bomen door

Het wintersportvirus beperkt zich alleen steeds minder vaak tot de pistes. Steeds populairder wordt het “off-piste skiën”. Verzekeringen met wintersportdekking stellen namelijk vaak dat zij alleen het standaard wintersporten zoals skiën en snowboarden binnen de gemarkeerde pistes vergoeden. Ben jij gevallen terwijl je tussen de bomen aan het stunten was en nu bang dat je de komende jaren moet werken om die helikopter terug te betalen? Geen paniek. Veel verzekeraars omschrijven het op die manier dat jij geen bewust gevaar hebt mogen opzoeken en geen verboden gebied mocht hebben betreden. Off-piste is vaak niet verboden en tenzij er lawinegevaar is of je niet goed genoeg kunt skiën, ook niet gevaarlijk.

Uitbetalingsgevaar

Doet je verzekeraar moeilijk maar heb je toch in de verzekering een soortgelijke zin zien staan? Dan moet je verzekeraar uitbetalen. Een verzekeringsadvocaat kan met jou en jouw verzekeraar rond de tafel gaan zitten om hem op de betreffende clausules in de verzekering te wijzen.

New and shiney ski’s

Blijkt de schade wel mee te vallen en kan je een paar dagen later weer skiën? Dan is het wel fijn als je ski’s nog bruikbaar zijn. Zijn ze helaas door de val beschadigd en onbruikbaar? Dan vergoedt je reisverzekering in veel gevallen ook de aankoop van nieuwe ski’s, door de dagwaarde van je oude ski’s aan je te vergoeden.

Crash

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat niet jij de fout maakt, maar dat iemand anders je aanskiet. In dat geval geldt dat je niet de schade kunt verhalen op je reisverzekering, maar op degene die jou aanskiet. Wanneer diegene over een aansprakelijkheidsverzekering beschikt is er niets aan de hand, maar anders kan het flink in de kosten gaan lopen voor de ander. Zorg ervoor dat er meteen informatie wordt uitgewisseld en dat je de gegevens van de ander bezit. Weigert de ander (of de aansprakelijkheidsverzekering van de ander) jouw schade te vergoeden? Dan biedt een advocaat hulp. Tezamen met een advocaat gespecialiseerd in het verzekeringsrecht kan je ervoor zorgen dat jij jouw schade vergoed krijgt.

Ben je van wintersport teruggekomen met schade? Dan is de kans groot dat je verzekeraar de schade moet gaan vergoeden. Vind je dit lastig of doet de verzekeraar moeilijk? Een verzekeringsadvocaat is de oplossing! Een verzekeringsadvocaat zal je helpen om op de juiste manier in contact te komen met je verzekeraar en zal ervoor zorgen dat je verzekeraar wel moet uitbetalen.

Klik hier voor een gespecialiseerde advocaat. »»