• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Oudejaarsavond, voor je het weet zit je met de gebakken oliebollen. Hoe? Zo.

Oudejaarsavond, voor je het weet zit je met de gebakken oliebollen. Hoe? Zo.

Oudejaarsavond, voor je het weet zit je in de shit. Hoe? Zo.

1. Spijkerbol

De klok is nog niet geslagen en jullie zitten nog lekker met zijn allen thuis te borrelen en te eten. Natuurlijk staan de oliebollen ook op tafel. Je buurman neemt een grote hap maar schreeuwt het ineens uit van de pijn. Wat blijkt? Hij brak zijn kies op een hard stukje wat in de oliebol zat waardoor zijn kies nu in vier stukken ligt. In plaats van gezellig met vrienden het nieuwe jaar inluiden, kunnen jullie nu als eerste de verpleegsters een gelukkig nieuwjaar wensen. Net als een restauranthouder ben jij aansprakelijk voor wat je serveert. Die 1000 euro voor een nieuwe kies? Die krijg jij mooi voor jouw rekening. Of toch niet? Een advocaat kan je helpen de aansprakelijkheid door te schuiven naar degene waar jij de oliebollen van gehaald hebt.

Gemiddeld eten Nederlanders rond oud en nieuw zo’n 8 oliebollen per persoon. Van de hoeveelheid vet die rond de jaarwisseling wordt gebruikt, kan men drie keer om de aarde rijden. Niet heel gek dat het meest genoemde goede voornemen afvallen is. Zo’n 27 procent van de Nederlanders wil in het nieuwe jaar weer een paar kilo lichter gaan wegen (bron: Kijk Magazine, 2016).

2. Relight my fire

Dat leuke verlichte rendiertje dat in je tuin hebt staan en dat ‘gelukkig 2017’ wat je kunstig van een lichtsnoer hebt gemaakt, verbruikt natuurlijk ontzettend veel stroom. Niet alleen dat, maar het wordt ook heel warm. Bijna de helft van de kerstverlichting blijkt daarnaast onveilig te zijn. Vliegt je kerstboom in de brand, of houdt de kerstverlichting in de tuin het niet? De inboedelverzekeraar schuift je claim dan waarschijnlijk gewoon weg onder het mom dat je zelf een gevaarlijke situatie in je huis hebt gecreëerd. Hier komt je advocaat om de hoek kijken. Je advocaat gaat met je verzekeraar om de tafel en zorgt ervoor dat je deze schade gewoon vergoed krijgt.

3. Glaasje klinken

Het nieuwe jaar is begonnen! Nu is het echt tijd om de champagne te ontpoppen. In plaats van door de kurk te laten schieten besluit je dat het ook wel leuk is om de hals van de fles af te slaan. Iedereen lachen, gieren, brullen, totdat je de dochter van je beste vriend hoort schreeuwen. Glas in haar oog! Ben jij aansprakelijk? Niet als een goede advocaat er samen met jou voor zorgt dat bewezen kan worden dat hier sprake is van overmacht of een ongelukkige samenloop van omstandigheden.

Van het totaal aantal champagne dat in Nederland wordt gedronken, wordt 95% rond oud en nieuw genuttigd. Het soort bubbels dat men het liefst drinkt is Brut (bron: Kijk Magazine, 2016).

4. Pijlen met een eigen wil

Je wil een vuurwerkpijl de lucht in schieten, maar ineens wijkt hij af naar links en vliegt hij bij de buurman naar binnen, die net toevallig de voordeur open had gezet. De schade blijft beperkt tot schade aan goederen en je buurman blijft gelukkig onbeschadigd. Zijn hoofd kleurt echter wel rood en hij kijkt niet blij. Een advocaat kan met jou ervoor zorgen dat wordt bewezen dat de pijl gebrekkig was en dat de schade niet op jou te verhalen is, maar op de verkoper van de gebrekkige pijl. Pas op: we hebben het hier over pijltjes die je gewoon in de winkel kunt kopen. Lawinepijlen die je van een Poolse webshop hebt gehaald behoren hier dus niet toe. Die zijn illegaal en daar ben jijzelf dus aansprakelijk voor. Om de hoogte van die aansprakelijkheid te verlichten is het wel verstandig om een advocaat in de arm te nemen.

Lees ook: Schade of letsel toegebracht met vuurwerk? Dit kan je doen!

5. Rijden onder invloed

De avond waarvan je niet wil dat hij tot een einde komt, komt ten einde. Je moet naar huis. Je hebt de auto gepakt omdat het zoals gewoonlijk heerlijk Hollands weer was deze avond. Totdat je de politie tegenkomt op je weg terug. Rijbewijs ingevorderd na rijden met te veel alcohol? Dan zijn wij er voor je. Via ons kun je een advocaat in de arm nemen die er met jou voor gaat zorgen dat jij je rijbewijs zo snel mogelijk terug hebt.

Is een van bovenstaande gevaren al werkelijkheid geworden: klik hier om een advocaat in de arm te nemen. Vind je het toch wel een veilig idee om alvast een advocaat op slechts een telefoontje afstand van je vandaan te hebben? Sla dan dit nummer op: 088 – 83 38 888. We hopen jullie niet te veel afgeschrikt te hebben met deze blog. Ondanks bovenstaande gevaren een fijne jaarwisseling en alvast een gelukkig nieuwjaar.