• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Vermoed je dat er gefraudeerd wordt met jouw pgb? Een advocaat biedt hulp!

Vermoed je dat er gefraudeerd wordt met jouw pgb? Een advocaat biedt hulp!

Vermoed je dat er gefraudeerd wordt met jouw pgb

Het persoonsgebonden budget houdt in dat je als pgb-houder zelf kan bepalen welke zorg je nodig hebt. Vaak is het zo dat cliënten geen goed beeld hebben van de zorg die ze nodig hebben. Dit biedt zorgverleners de kans om het pgb-budget te gebruiken zoals zij dat willen en hier misbruik van te maken. Vaak zijn cliënten erg beïnvloedbaar omdat ze bang zijn om hun pgb helemaal kwijt te raken, of een dak boven hun hoofd kwijt te raken, wat vaak wordt geboden door een zorgverlener. Omdat het moeilijk is om daadwerkelijk een klacht in te dienen of aan de kaak te stellen dat er fraude wordt gepleegd met jouw pgb is het aan te raden om een advocaat in te schakelen voor advies.

Voorbeeld
Klaas betaalt 36.000 euro aan zorg en krijgt hiervoor maar een paar uur per week matige zorg. Daarnaast wordt Klaas door zijn zorgverlener onder druk gezet om zich slechter voor te doen dan hij zich daadwerkelijk voelt bij indicaties van zijn gezondheidssituatie. Het lijkt erop dat het zorgverlenersbedrijf dat de zorg van Klaas regelt een crimineel bedrijf is.

Wordt er misbruik gemaakt van jouw pgb of heb je het vermoeden dat je te veel zorgkosten betaalt in verhouding tot de zorg die je daadwerkelijk krijgt? Schakel dan direct een advocaat in. Een advocaat heeft kennis van je rechten omtrent het pgb en kan je daarom goed helpen.

Wil je een advocaat inschakelen?

Leg direct je vraag voor aan een advocaat