• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Pensioenrecht

Pensioen en advocaat

Het zelfstandige rechtsgebied pensioenrecht gaat van zakelijk en zeer omvangrijk tot particulier, jouw eigen pensioen. Bij ‘groot’ moet je denken aan bedrijven die fuseren, wat dan te doen met het pensioen? Bij ‘klein’ betreft het bijvoorbeeld pensioen en echtscheiding. Hoe moet het opgebouwde pensioen worden verdeeld als het huwelijk eindigt door echtscheiding? Of, ander voorbeeld, je raakt in conflict met het pensioenfonds waar je bij aangesloten bent, en waarnaar je elke maand netjes de pensioeninleg overmaakt; jouw pensioen wordt zonder opgaaf van (goede) redenen verlaagd, wat nu?

Bij het beëindigen van de arbeidsovereenkomst om welke reden ook, is pensioen ook nog al eens onderwerp van discussie. De werkgever heeft minder ingelegd dan altijd werd vermeld, en het opgebouwde pensioen is aldus minder dan gedacht. Mag dat? En zo nee, wie is aansprakelijk?

En er zijn meer voorbeelden denkbaar. De al dan niet verplichte aansluiting bij een bedrijfstakpensioenfonds of een ondernemingspensioenfonds. Hoe zit dat? Welke rol speelt de ondernemingsraad en wat zijn de rechten en plichten van dit orgaan? 

 •  Pensioenregeling

 •  Overig

Heb je vragen over je pensioen? Plaats je opdracht dan hier »»

Advocaat Pensioen

© advocaatzoeken.nl