• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Strafrecht Zakelijk

Strafrecht Zakelijk

Ben je in aanraking gekomen met WED, Wft of de belastingdienst? Dan kun je te maken hebben met financieel-economisch of fiscaal strafrecht. Hieronder meer informatie.

Strafrecht

Stel, jouw bedrijf wordt beticht van het ontduiken van belasting, je krijgt bezoek van de FIOD, valsheid in geschrifte, faillissementsfraude, handel met voorkennis wordt je ten laste gelegd of er is het vermoeden van marktmanupulatie. In al deze gevallen komt een advocaat economisch strafrecht van pas.

Zakelijk strafrecht’ zal meestentijds financieel-economisch van aard zijn. advocaatzoeken.nl onderscheidt naast het financieel-economische, het fiscale strafrecht. Een onderneming krijgt met deze rechtsgebieden van doen indien sprake is van – vermeende – overtredingen in het kader van bijvoorbeeld de Wet Economische Delicten (WED) of de Wet op het Financieel Toezicht (Wft). Een ander voorbeeld is een conflict met de Belastingdienst over de hoeveelheid te betalen belasting.

Als een overtreding binnen genoemde categorieën is vastgesteld, zal jouw onderneming in de regel een geldboete ontvangen. In ernstige gevallen is vervolging van bestuurders niet uitgesloten. Is jouw onderneming of ben jijzelf onderwerp van een strafrechtelijk onderzoek, dan is een advocaat met verstand van zaken warm aan te bevelen. Hier kun je jouw situatie toelichten. Je geeft je opdracht af en deze wordt direct verstuurd naar vijf advocaten die ter zake kundig zijn. Je ontvangt hun reactie (op jouw opdracht) per mail en kiest uit de reacties de advocaat die je past. 

Meer informatie:

Wil je direct een opdracht plaatsen? Dat kan hier. »»

Advocaat Strafrecht Zakelijk