• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Een verblijfsvergunning als zelfstandige in Nederland verkrijgen?

Een verblijfsvergunning als zelfstandige in Nederland verkrijgen?

Een verblijfsvergunning als zelfstandige in Nederland verkrijgen?

Plaats direct je vraag

Hoe krijg ik een verblijfsvergunning als zelfstandige ondernemer?

Zoals al werd gezegd moet je kunnen aantonen dat jouw bedrijf een wezenlijk Nederlands belang heeft. Of hiervan sprake is wordt onder andere beoordeeld door het Nederlandse ministerie van Economische Zaken. Het ministerie werkt hierbij met een puntensysteem: Er wordt gekeken naar jouw kwaliteiten als ondernemer, naar je bedrijfsplan en er wordt bepaald wat de toegevoegde waarde van je onderneming voor Nederland is of kan zijn.

Een gespecialiseerde advocaat in het vreemdelingenrecht kan helpen bij de aanvraag van een verblijfsvergunning.

Ik wil een bedrijf beginnen in Nederland, kan dat zomaar?

Tegenwoordig bestaat er een speciaal soort verblijfsvergunning voor migranten die hun eigen bedrijf willen beginnen in Nederland: de ‘verblijfsvergunning start-up’. Om hiervoor in aanmerking te komen moet het gaan om een onderneming die innovatief is. Dit houdt in dat je onderneming iets doet wat nieuw is in Nederland of gebruikmaakt van nieuwe technologieën. Daarnaast is het een vereiste dat je wordt begeleid tijdens het opzetten van de onderneming door een ervaren ondernemer.

Hoe kan ik een verblijfsvergunning aanvragen?

Een verblijfsvergunning is nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Nederland gaat verblijven. Op het moment dat je een verblijfsvergunning wilt aanvragen moet je aantonen dat je in je eigen levensonderhoud kunt voorzien, door bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst te laten zien. Daarnaast mag je geen crimineel verleden hebben en heb je een geldig legitimatiebewijs nodig. Word je aanvraag afgewezen? Dan kan je hiertegen in bezwaar of in beroep gaan. Schakel een gespecialiseerde advocaat in voor hulp.

Wil je een bedrijf opzetten of verplaatsen naar Nederland en heb je hiervoor een verblijfsvergunning nodig? 

Leg direct je vraag voor aan een advocaat