• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Incassorecht

Incassorecht

Je hebt een tijd je rekeningen niet betaald en er staat een deurwaarder voor de deur, wat nu? Hieronder meer informatie.

Incasso en advocaat

Jij krijgt nog geld van iemand, maar deze (rechts)persoon voldoet zijn schuld niet. Daarom wil je met behulp van een deurwaarder, incassobureau of advocaat, proberen je geld terug te ontvangen. Hiervoor zijn een aantal (juridische) mogelijkheden. Meest eenvoudige is het sturen van een sommatiebrief (-mail, -fax, -telefoontje) aan de schuldenaar - met het verzoek de vordering te voldoen. Hierbij kan het helpen als dit bericht, namens jou, door een deurwaarder of advocaat wordt verstuurd.

Wanneer de wederpartij niet over de brug komt, wellicht omdat dat simpelweg onmogelijk is, kan een betalingsregeling een oplossing zijn. In overleg wordt bepaald in welke termijnen de vordering wordt voldaan, inclusief bijbehorend rentepercentage. Tot zover de buitengerechtelijke incassomogelijkheden.

Leidt een en ander niet tot betaling, dan heeft de wet zwaarder geschut voorhanden. Denk aan beslaglegging of een faillissementsaanvraag. Via de linkjes hieronder vind je nadere informatie:

Wil je direct een opdracht plaatsen? Klik dan hier. »»

Advocaat Incasso