• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Deurwaarder

De deurwaarder. Het incassobureau. Een advocaat.

Plaats direct je vraag

Deurwaarder of advocaat

In een incassotraject bestaan meerdere partijen die je kunnen helpen. De deurwaarder, een advocaat of een incassobureau. Voor relatief ‘lichte’ vorderingen volstaat vaak de bijstand van een incassobureau. Zeker voor een buitengerechtelijke traject (sommatiebrief en evt. betalingsregeling) kan een incassobureau je prima van dienst zijn.

Wil je naar de rechter, dan ben je aangewezen op een gerechtsdeurwaarder (‘een door de Koning benoemde ambtenaar’) of een advocaat. Incassobureaus zijn niet bevoegd voor het leggen van beslag en het uitbrengen van een dagvaarding, ze kunnen je dus niet bijstaan in een gerechtelijke incassotraject.

Advocaat Deurwaarder

De keus voor een deurwaarder of advocaat wordt vaak gemaakt op grond van de omvang van de vordering. In algemene zin zijn deurwaarders goedkoper dan een advocaat, hoewel de wijze waarop men factureert verschilt – een vast bedrag, op provisiebasis of een uurtarief. Zeker bij de meer complexe zaken kan gelden dat goedkoop duurkoop blijkt. Een advocaat mag dan een hoger tarief rekenen, dit kan zich rechtvaardigen omdat een beter resultaat gehaald wordt of men in relatief korte tijd (vgl. uurtarief) tot een oplossing komt.

Bij de meer omvangrijke trajecten hebben advocaat en deurwaarder elkaar overigens gewoon ‘nodig’. Zo dient een executoriaal beslag – mogelijk bij de rechter bevochten door jouw advocaat – te worden uitgevoerd door een deurwaarder.

Laat je, via advocaatzoeken.nl, informeren alvorens een incassotraject te starten. Door een advocaat die meedenkt en – eerlijk – aangeeft wanneer je je beter kunt wenden tot een incassobureau of de deurwaarder.

Plaats opdracht