• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Overig

Heb jij een probleem met betrekking tot geld, waarbij je de juridische hulp van een advocaat goed kan gebruiken? Dat is heel begrijpelijk!

Aangezien geld in ons dagelijks leven een grote rol speelt, is het niet gek dat er problemen of vragen kunnen ontstaan.

Plaats direct je vraag

Advocaat Geld Overig

Waar kan een advocaat mij bij helpen bij vragen over geld?

Het kan zijn dat je staat geregistreerd bij het BKR, het Bureau Kredietregistratie. Dit betekent dat je een lening hebt afgesloten of dat je een kredietovereenkomst bent aangegaan. Als jij niet in staat bent om op tijd aan je verplichtingen te voldoen, kan een andere partij een zogenoemde “negatieve registratie” bij het BKR aanvragen. Hoe dat precies in z’n werk gaat, kan je lezen in het artikel over de BKR. Samen met een advocaat kan je bezwaar maken bij de rechtbank tegen deze negatieve registratie. Een advocaat inschakelen is niet verplicht, maar kan wel veel voordelen voor je meebrengen. Zo kan een advocaat goed de kansen van jouw bezwaar inschatten en je helpen bij het opstellen van het bezwaar. Als de rechtbank een uitspraak heeft gedaan met betrekking tot jouw BKR registratie en jij bent het met deze uitspraak niet eens, dan kan je in hoger beroep gaan. Let op! Hiervoor is het inschakelen van een advocaat wel verplicht!

Ook als je bent opgelicht kan een advocaat veel voor je betekenen. Je wilt ten eerste natuurlijk zo snel mogelijk je geld terug. Dit kan via het terugvorderen van het geld of via het aanvragen van schadevergoeding. In beide gevallen is het verstandig om een advocaat te raadplegen. Gezamenlijk kunnen jullie bepalen of de procedure een reële kans van slagen heeft.

Natuurlijk kan je ook geld lenen of uitlenen door middel van een persoonlijke lening. Het is erg vervelend als jij geldt uitleent aan een bekende en dit geld niet terugkrijgt binnen de afgesproken termijn. Deze problemen kunnen makkelijk worden voorkomen door vooraf de afspraken (inclusief consequenties bij wantbetaling) op papier te zetten en door beide partijen te laten ondertekenen. Een advocaat kan jullie hier goed bij helpen. Ook als jullie het geschil aan de rechter willen voorleggen, kan een advocaat je hierbij bijstaan.

Tegenwoordig betaalt men vaker met de pinpas dan met contact geld. Helaas wordt daar ook misbruik van gemaakt, en komt pinpasfraude veel voor. Er zijn makkelijke manieren om pinpasfraude te voorkomen. Stel dat het je wel overkomt, dan wil je natuurlijk het geld dat je bent kwijtgeraakt zo snel mogelijk terug. Kan dat? En op welke manier? En wat moet je daarvoor doen? Bij al deze vragen kan een advocaat jou helpen.

Wil je meer informatie over geld? Neem dan een kijkje op de volgende pagina’s: