• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Vastgoedrecht

Vastgoedrecht

Heb je een conflict over erfpacht of over een projectontwikkeling? Of ben je bezig met de verhuur of verkoop van een bedrijfspand? Dan heb je te maken met het vastgoedrecht. Dit zijn vaak grote en belangrijke projecten waar veel vanaf hangt.

In zo’n geval is het daarom belangrijk om op tijd de juiste advocaat in te schakelen en alle afspraken goed vast te leggen om conflicten te voorkomen. Hieronder meer informatie.

Wat valt er onder het vastgoedrecht?

Het vastgoedrecht heeft betrekking op alles wat te maken heeft met onroerend goed. Dit kan bijvoorbeeld gaan over koop, verkoop, huur of verhuur van panden maar ook over het bouwen van panden, zoals een nieuwbouwwijk of bedrijfspand. In dit soort situaties zijn vaak veel verschillende belanghebbende betrokken waardoor snel conflicten kunnen ontstaan. 

Wat kan een vastgoedadvocaat voor mij betekenen?

Advocaten die zich bezighouden met het vastgoedrecht kunnen je adviseren, en mocht dat nodig zijn ook voor je procederen. Advies van advocaten vindt, zeker bij de wat grotere projecten, vaak al aan de voorkant van het proces plaats. Bijvoorbeeld bij de aanbesteding, het opstellen van contracten, samenwerkingsovereenkomsten, aannemingsovereenkomsten, contracten met architecten en leveranciers. Niet alleen hierbij is juridische bijstand van belang. Ook de contracten die je krijgt toegestuurd moet je goed checken voordat je ze ondertekent. Ook hierbij kan een advocaat snelle en goede ondersteuning bieden. Bovendien kom je bij de aankoop van een bedrijfspand waar bijvoorbeeld erfpacht op rust in aanraking met het vastgoedrecht en is het verstandig om hierover een specialist om advies te vragen. Een advocaat gespecialiseerd in erfpacht kan zorgen dat je onder de juiste voorwaarden een pand koopt zonder dat dit op de lange termijn nadelige gevolgen kan hebben.

Voorbeeld 1:
Stel je bent een nieuwbouwwijk aan het bouwen met het doel om dit te verhuren aan verschillende particulieren, maar halverwege de bouw van het pand gaat de gemeente dwarsliggen. Je hebt nu al een hoop geïnvesteerd in de bouw van de nieuwbouwwijk dus er staan grote belangen op het spel. Wat nu? Een gespecialiseerde advocaat weet hoe je moet handelen in dergelijke situaties.

Voorbeeld 2:
Je hebt een eigen bedrijf en tot nu toe huurde je altijd een bedrijfspand om je werkzaamheden uit te voeren. Nu gaat het eigenlijk heel goed met het bedrijf waardoor je graag een bedrijfspand wilt kopen. Je hebt een pand in Amsterdam op het oog waar erfpacht op rust. Is dit gunstig? En waar moet je opletten bij het onderhandelen over de erfpachtvoorwaarden? Een advocaat kan hierbij helpen.

Hieronder meer informatie over het vastgoedrecht:

Plaats direct je vraag

Advocaat Vastgoed