• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Overig

Vragen over het arbeidsrecht kunnen voorkomen wanneer je een nieuwe baan krijgt, bij reorganisaties, maar ook bijvoorbeeld wanneer je ontslagen wordt.

Leg direct je vraag voor aan een advocaat

Advocaat Arbeidsrecht Overig

Waar kan een advocaat mij bij helpen bij arbeidsrechtelijke vragen?

Een advocaat kan je op vele manieren helpen. Het kan zijn dat je een vraag hebt over je arbeidscontract, bijvoorbeeld met betrekking tot het uitkeren van vakantiedagen. Niet alleen inhoudelijke vragen kunnen advocaten beantwoorden, ook met het opstellen of controleren van een contract kunnen zij je helpen. Het gebeurt tevens vaak dat er onduidelijkheid en onzekerheid bestaat bij overgang van onderneming of een reorganisatie. Een advocaat kan jou in deze situatie niet alleen helpen met je vragen, maar ook als je ten onrechte wordt ontslagen, als er geen Sociaal Plan is opgesteld of wanneer zich een ander probleem voordoet. Naast de vragen of problemen die zich voordoen omtrent overgang van onderneming en reorganisatie, hebben werknemers vaak vragen over vakantie en verlof. Wanneer mag jouw werkgever je verbieden om je vakantiedagen op te nemen? En wat als jouw werknemer je verzoek voor verlof niet honoreert? Een arbeidsrecht advocaat kan jou met deze vragen helpen. Zorg dat je een advocaat op tijd in schakelt, zodat de schade beperkt blijft. Vaak komen er in arbeidsovereenkomsten relatiebedingen, concurrentiebedingen en geheimhoudingsbedingen voor. Een advocaat kan jou helpen als je van dit beding af wil of je het niet eens bent met het beding. Zo’n soort beding kan in de toekomst vervelende consequenties hebben bij het zoeken van een andere baan, zaak dus om bij een advocaat na te vragen hoe ver jouw beding reikt en wat het precies inhoudt.

Wil je meer informatie over de verschillende onderwerpen binnen het arbeidsrecht? Neem dan een kijkje bij onderstaande pagina’s: