• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht (of handelsrecht) is de verzamelnaam voor al het recht waarmee een onderneming te maken heeft. Hieronder meer informatie.

Het ondernemingsrecht is heel breed en bestaat uit vele regels, daarom kan het handig zijn om een advocaat te raadplegen als je vragen hebt.

Heeft u een vraag over het ondernemingsrecht? Klik hier als een vraag wil stellen aan één van onze advocaten. »»

Advocaat Ondernemingsrecht

Welke onderwerpen vallen onder het ondernemingsrecht?

Alle juridische eisen die de wet stelt, de juridische instrumenten die een ondernemer ter beschikking staan bij de uitoefening van zijn bedrijf, algemene verbintenissen in het kader van de onderneming; het zijn zaken die men doorgaans onderbrengt bij het ondernemingsrecht. De structuur van een onderneming heeft direct invloed op de bedrijfsvoering, niet alleen de algemene bedrijfsvoering maar ook op de dagelijkse praktijk. Het ondernemingsrecht heeft betrekking op het sluiten van contracten, contact met aandeelhouders, algemene voorwaarden, overname, splitsing en nog veel meer.

Geschillen

Waar ondernomen wordt ontstaan geschillen, en dan wordt het ondernemingsrecht echt relevant. Leveranciers gaan failliet, hoe kun je als ondernemer (en schuldeiser) verhaal halen? Incasso blijkt nodig om je geld te krijgen, hoe werkt dat? En wat als de normale route tot niets leidt? Er ontstaat verschil van inzicht tussen je aandeelhouders, of bestuurders van je onderneming worden aansprakelijk gesteld omdat zij de taken niet naar behoren uitvoeren. Of er moet een complexe, fiscale samenwerkingsovereenkomst opgesteld worden. Je ziet, veel dingen die raken aan het Nederlandse en soms zelfs het internationale recht.

Zie ook:

advocaatzoeken.nl heeft een breed scala aan advocaten beschikbaar – gespecialiseerd in het midden- en kleinbedrijf en de grotere handelsfirma’s – die goed thuis zijn in de juridische materie aangaande handel en ondernemen.

Heb je al een huisadvocaat die betrokken is bij jouw onderneming, maar wil je toch eens kijken of de prijs-kwaliteit marktconform is? Plaats een opdracht op advocaatzoeken.nl. Vergelijk de geselecteerde advocaten en kies, voor een vrijblijvend eerste contact, de advocaat die matcht met jouw wensen.

Maak direct hier je opdracht aan en vind een advocaat die jou helpt bij je vragen over ondernemingsrecht. »»