• 088 - 833 88 88
  • Gratis en vrijblijvende intake
  • 7 dagen per week 08:00 - 22:00

Verkeersrecht

Verkeersrecht

Is je rijbewijs ingevorderd omdat je onder invloed of 50 km/uur te hard hebt gereden? Wat moet je nu? Hieronder meer informatie

Invorderen rijbewijs en advocaat

Als het rijbewijs wordt ingevorderd, dan mag je de openbare weg niet meer op. Althans, niet als je zelf bestuurder van een voertuig bent. Een beslissing met grote gevolgen, zeker als je voor je werk afhankelijk bent van bijv. vervoer per auto of motor. Een directe rijontzegging volgt vaak op het rijden onder invloed of een grove snelheidsovertreding (meer dan vijftig kilometer per uur te hard), maar ook andere zaken kunnen voor de politie reden zijn je rijbewijs in te vorderen. Eenmaal ingevorderd bepaalt de officier van justitie of het rijbewijs daadwerkelijk wordt ingehouden. En indien ja, voor hoelang.

Hier kun je een opdracht plaatsen; vergelijk de reacties en kies een advocaat. »»

Advocaat Invorderen Rijbewijs

Een advocaat kan helpen jouw rijontzegging weer ongedaan te maken. Door contact op te nemen met de officier van justitie en eventueel het indienen van een klaagschrift bij de rechtbank. De rechter kijkt naar de ernst van de overtreding; en ook naar een eventueel strafblad (strafrechtelijk verleden) dat op jouw naam staat. Met – in plaats van zonder – advocaat maak je aanmerkelijk meer kans je rijbewijs terug te krijgen. Zoek jij een advocaat, maar weet je niet goed welke je moet kiezen?

Nadere informatie omtrecht verkeersrecht en advocaat vind je hieronder:

Hier kun je jouw situatie uitleggen. advocaatzoeken.nl zoekt een advocaat die past bij jouw wensen. Plaats direct je vraag. »»